A közösség harmóniája – hangolódj ránk!

A közösség harmóniája – hangolódj ránk!

Életem iskolában töltött első 12 évének a zene volt az egyik meghatározó pontja, és csak egy hajszál választott el tőle, hogy énektanár legyen belőlem. Akkor azt gondoltam semmi értelme olyan tantárgyat tanítani, ami ennyire háttérbe szorul, az általános tárgyak sorában, ezért más irányban tanultam tovább. Fura, hogy most egy énektanár, az éneklés segítségével mutatta meg nekem a közösségi harmónia fontosságát.

(nézd meg a videót, amit belinkeltem lentebb)

A harmónia ebben az értelemben már nem csak több hang együtt zengéséről, hanem egy véletlenül kiválasztott embercsoport együtt “zümmögéséről”, sőt együttműködéséről, együtt gondolkodásáról, együttlétéről, egymás megérzéséről, egymás megerősítéséről, a közös cselekvésről és ennek erejéről szól.

Amikor a Sunny Magazint kitaláltam, nem egy újságra, egy interneten működő lapra gondoltam, hanem egy emberi közösségre, amelynek tagjai az ország (sőt a világ) bármely részéről érkeztek, képzettség és foglalkozás szerint teljesen különböznek és még nagyon sok tulajdonságban eltérnek egymástól, mégis egy olyan közösséget alkotnak, akik mint egy éneklő kórus, egymás hangját kiegészítve, támogatva, erősítve egy nagy közös harmóniát szólaltatnak meg. Ez a hangzat eljut a csoporton kívül állókhoz és bevonzza őket, mint a szirének éneke és egyre többen és többen leszünk részesei, új hangokkal színesítve a közösség harmóniáját.

Keresem azokat a “kórustársakat”, akik szívesen adnák a hangjukat, tehetségüket, idejüket a magazin eszméjéhez, akik a saját tudásuk és lehetőségük szerint hozzájárulnának a közös hangzás szépségéhez. Ha az életmódoddal, gondolataiddal, stílusoddal, munkáddal, viselkedéseddel olyat képviselsz, ami mások életére pozitív hatással lehet, megfontolandó követendő példaként állítható, örömmel hallanánk, olvasnánk rólad, tőled.

Add a hangod a nagy közös hangzáshoz, a harmóniához és legyünk éneklőbb emberek, hogy jobb legyen ez a világ, amiben élünk!

Ahhoz, hogy megértsd, minden gondolatom, kérlek, szánj 15 percet, nézd végig ezt a videót! Utána olvasd el újra a fenti mondataimat és keress meg, beszéljünk arról, mi az ami benned él, ami működtet, motivál, mi az amivel hozzá tudnál járulni a közösség harmóniájához!