A masszázs a léleknek, a gyúrás a testnek

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Egzotikus zene, kellemes illatok, olajos kenegetés, vagy sportos krémek és erőteljes gyúrás. Ha osztályokra szeretnénk osztani a masszázsokat, ez a két irány a legnépszerűbb. Mindkettőnek megvannak az előnyei, de teljesen más célt szolgálnak. Te melyiket kedveled jobban?
Lélek és test

Masszázs vagy sportgyúrás – két majdnem teljesen eltérő eljárás, amely ránézésre hasonlít ugyan, de a testünkre, szervezetünkre egészen máshogy hat. Nem is szabad összekeverni őket, éppen ezért mindenképp tájékozódjunk, mielőtt bejelentkezünk valahová.

Pihenés, wellness, kényeztetés

Szeged egyik legelismertebb, legkeményebb sport- és gyógymasszőrének Tari Balázs, azaz Billy számít, őt kértük meg, hogy elmagyarázza az alapvető különbségeket.

– Ezerféle masszázs és gyúrás létezik, ezek részletes felsorolásába nem is mennék bele. A masszázs szóhoz a legtöbb emberben társul mondjuk egy wellnesshétvége, amikor elmegyünk egy hotelbe a kedvesünkkel, pihenünk, eközben olajokkal kényeztetik a testünket. A sportmasszázs vagy gyúrás ehhez képest ég és föld, mert itt dinamikusabb, erőteljesebb mozdulatokról beszélünk, amelyek alaposan átdolgozzák az izmokat – fogalmazott.

Balázs az utóbbi technika híve, saját brandet is alapított Billy Masszázs néven. Olyan sportolókat kezel, akiknek a teste folyamatosan nagy fizikai igénybevételnek van kitéve, a regenerációhoz pedig szükség van heti egyszer az izmok átmozgatására.

Megkapaszkodnak az ágy szélében

– Ne csak vegyél a testtől, adj is neki! – ez a filozófiám. Az erőteljes masszázsforma hatékony segítség a feszültté vált izmok lazításában, gyorsítja az izomszöveti sérülésekből való felépülést, csökkenti az ízületi és gyulladásos fájdalmakat. Nem tagadom, a vendégek olykor megkapaszkodnak az ágy szélében, a jótékony hatás eléréséhez azonban olykor „bele kell nyúlni” a dolgokba.

Ezzel a lehetőséggel nem csak sportolók élnek, a nehéz fizikai munkát végzők, vagy éppen egész nap a számítógép előtt ülők számára is fontos, hogy foglalkozzanak a testükkel.

– A hagyományos masszázs is jó, de talán mondhatom, hogy az inkább a léleknek használ, pihentet, relaxál, de az izmoknak kevés. Mindkét iránynak megvan a varázsa, néha én is vegyítem a kettőt, a fejmasszázst például belevontam a kezeléseimbe – tette hozzá Balázs.

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Te melyiket szereted jobban?

Elég a kényeztetés, vagy „gyötörjön meg” a szakember?

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!