A pillangó

Megosztás:

Emlékezz vissza valami apróságra, ami abban a pillanatban jelentéktelennek tűnt. Később azonban ez a semmiség nagy dolgok elindítója lett.
Ezt a kihívást kapták a Sunny Magazin Blogger Klub tagjai. Benkovics Judit - A pillangó c. írásával felelt a kihívásra.
Olvassátok, szóljatok hozzá!
A pillangó

Tizenéves voltam, mikor láttam a Pillangó hatás című filmet.

„A pillangó-effektus elmélet szerint, ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát Pekingben, az akár tornádót is gerjeszthet Amerikában.” – adja a film alapgondolatát, miszerint minden mindennel összefügg. Döntéseink életünk minden egyes apró mozzanata hatással van a saját s a mások életére is.

Szilveszter volt. Mindenki buliba készült, jókedvűen, csinosan. Nekem nem sok kedvem volt hozzá, de megbeszéltük a barátnőmmel, hogy elmegyünk egy kicsit szórakozni. Nem akartam cserben hagyni. Számított rám. Kénytelen kelletlen felöltöztem s a csikorgó hidegben csúszkálva odaértem a megbeszélt helyre. Vittünk rágcsálnivalót, italt és üdítőt pedig ott vásároltunk. Mindent betettünk a közösbe, a zenegépből pedig a kedvenc számaink szóltak. Ötven forint volt egy dal, mi igyekeztünk a hosszabbak közül válogatni. Hangosan énekeltünk, a fele szöveget szerintem rosszul és rémes angollal, de kit érdekelt? Jól éreztük magunkat, nevetgéltünk, táncoltunk s lestük a fiúkat, akik éppen tetszettek nekünk. Anyu közben felhívott, mondtam is neki, örülök, hogy eljöttem, mert szuper a hangulat.

Sunn Magazin Blogger Klub
Sunn Magazin Blogger Klub

Csatlakozz a íróklubhoz – legyél a munkatársunk!

A Sunny Magazin frissen létrehozott egy zárt Blogger Klubot, nem csak bloggereknek.
Ide várjuk jelentkezésed.Célunk, hogy teret adjunk olyan írótehetségeknek, akik keresik az útjukat és a megjelenés lehetőségét. Ha szeretsz írni, és szeretnéd, ha sokan olvasnák, jelentkezz, majd légy aktív.


Ez az írás is a
Sunny Magazin Blogger Klubban jelent meg.

Aztán a sok kóla persze megtette a hatását. A mellékhelyiségbe az udvaron keresztül kellett menni. Kivártam a rémesen hosszúnak tűnő sort, és az órát figyeltem. Emlékszem, arra gondoltam, milyen gáz, hogy mindjárt éjfél és engem a wc-ben ér az újév. S ahogy jöttem kifelé, megláttam egy alakot magányosan ücsörögni a hideg padon.

– Te nem jössz be? – kérdeztem.
– Miért mennék? Mégis minek kéne örülnöm?
– Nem tudom. – ültem le mellé.

Kérdeznem sem kellett. Elmesélte, hogy a párja egy héttel azelőtt szakított vele, nem jött a várva várt baba, tönkre ment a kapcsolatuk. Csak ült, és ömlött belőle a szó, éjfél rég elmúlt, én meg csak csendben figyeltem. Hallgattam, ahogy beszél a munkájáról amit utál, arról, hogy hogyan próbálta meg rendbe hozni a kapcsolatot ami évek óta halálra volt ítélve. Komikusnak találtam, mennyire fájlalta, hogy még a haját is levágatta a nő kedvéért. Mondtam neki, növessze meg újra, de legalább a fenekéig érjen, majd megkérdeztem rendben lesz -e egyedül és magára hagytam.

Hónapokkal később tudtam meg egy közös ismerősünktől, hogy a beszélgetőtársam azt mondta neki, ha én akkor nem ülök oda mellé, végzett volna az életével. Arra készült szilveszter éjjelén. Azóta talán kétszer láttam. Nemrég eszembe jutott mi lehet vele és rákerestem a profiljára. Két kislány apukája. Házas. A haja a háta közepéig ér.

0 0 votes
Article Rating
Benkovics Judit

Benkovics Judit

Két kisfiút szeretve nevelő- terelő- anyuka vagyok. Az írás mindig fontos szerepet kapott az életemben. A gimnázium elvégzése után újságírói végzettséget szereztem. Az utóbbi időben leginkább a fióknak és a fiúknak írtam rövid verseket, meséket. Ha tehetjük szeretünk utazni, élményeket szerezni.
Sunny Magazin logo

Társalgó

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!