Adunk egy tippet a kreatívabb és olcsóbb karácsonyhoz

Megosztás:

Közelednek az ünnepek, a legtöbb emberben túlcsordul a szeretet, ennek köszönhetően pedig olyan dolgokra is költ, amire semmi szükség nem lenne. A felesleges ajándékok mellett a csomagolópapír az egyik legnagyobb pénzkidobás, hiszen ingyen kiváltható és kreatívan helyettesíthető az újságok újragondolásával. Nem vicc, megéri kipróbálni!
kreatívabb és olcsóbb karácsony

Nem szaladnánk bele olyan közhelyekbe, minthogy a karácsony egyre inkább az anyagiakról szól a szeretet és a családi értékek helyett, pedig a gondolatban találni igazságot. A felesleges költekezés az adventi időszak részévé vált: ha a szívére teszi a kezét, mindenki vissza tud emlékezni egy olyan ajándékra, amit csak azért vett meg, mert „muszáj” volt, valamit vinni kellett a távoli rokonnak is. A költekezés során érdemes kétszer átgondolni, mikor és mire nyitjuk ki a pénztárcánkat, ha pedig lehet, kerüljük el a pénzszórást. Könnyedén lehet például spórolni a csomagoláson.

Olcsó alapanyag, környezetkímélő megoldás

Egy előre legyártott ajándéktáska több száz forint, ha pedig a tavaly kapottak közül akarunk „újrahasznosítani” egyet, az ciki helyzeteket szülhet. A csomagolópapírt ennél kisebb összegért be lehet szerezni, ám erre is felesleges költeni, ha szorult belénk egy kis kreativitás.

Egy új trend ugyanis kifejezetten ajánlja a díszcsomagolások lecserélését újságpapírra. Igen, sima újságpapírra, olyanra, amit vagy a standoknál veszünk meg, és futunk át, vagy kéretlenül dobják be a postaládánkba. Utóbbiak a legtöbb esetben azonnal a kukába kerülnének, ha azonban az ajándékok becsomagolásával új értelmet adunk a létezésünknek, egyszerre ügyelünk a környezet kímélésére és a fenntarthatóságra.

Tegyük el a napilapokat

Az alapanyag ingyenes, néhány hét kell csupán, hogy összegyűjtsük a szükséges mennyiséget, még akkor is, ha hatalmas a család. Ráadásul látja majd a megajándékozott fél, hogy dolgoztunk a csomagolással, nem csak beledobtuk egy rénszarvasos táskába a „meglepetés” zoknit vagy nyakkendőt.

A csomagoláshoz érdemes a nagyobb formátumú újságokat, például a napilapokat gyűjteni, ezek a legalkalmasabbak a feladatra. Az egylapos szóróanyagokkal sokra nem megyünk. Ha mégsem elég nagy egy oldal, ragasszunk össze annyit a kezdés előtt, ami elegendő lesz. Ajánlott a csomagolási folyamat során figyelni a lapok szövegére: egy tragédia szalagcíme nem mutat jól a fa alatt, elronthatja a hangulatot. Ezeket érdemes kivágni a kezdés előtt.

Rongymasni és toboz, mint a csomagolás dísze

Bár azt hihetnénk, a színes magazinok lapjaiból lesz a legjobb alapanyag, a fekete-fehér oldalak legalább annyira jól mutatnak, például madzaggal átkötve. Érdemes kísérletezgetni a színekkel: ha nekünk tetszik, bízhatunk benne, hogy a megajándékozott fél is így érez majd. 

Ha szeretnénk feldobni a csomagolást, arra sem kell pénzt költeni: egy színes oldalon a fekete és fehér, fordított esetben pedig a minél színesebb dekoráció mutat majd remekül. Érdemes körbenézni otthon, a sufniban, a tárolóban és az udvaron, hogy milyen kimaradt anyagaink vannak: egy régi ruhadarabból kötött masni vagy egy fa alól behozott toboz díszes éke lehet az újságpapírból elkészített csomagolásnak.

0 0 votes
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Kedvet csináltunk neked? Kezdj el újságpapírt gyűjtetni, majd vedd elő a kreativitásod!

Küldj egy képet az email címünkre!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!