Átlépni a saját küszöböd… (mozgás és motiváció)

Átlépni a saját küszöböd… (mozgás és motiváció)
Nehéz a motivációt megtalálni? Ne várj míg a motiváció talál meg téged!

Elmúlt az újév, és a magadnak tett fogadalom – mi szerint „idén többet fogok edzeni” – még mindig beteljesületlen? Nehéz átlépni a saját korlátaidat? Akkor íme egy motiváló sztori.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: email

Édes nyugalmi állapot 🙂

December elején elkezdtem magamat hitegetni, hogy a vizsgák után szigorúan edzeni fogok. Aztán a vizsgák lementek, és én még mindig boldogan heverésztem a kanapén. De aztán megjött a nagy áttörés. Következő beszélgetés zajlott le köztem és egy barátnőm közt:

– Edzeni kéne, mert szétfolyok.
– Menjünk el egy hosszú sétára, olyan szép a havazás.
– Én nem akarok, mert megfagyok.
– Akkor gyere át, keresünk egy edzős videót az interneten.

Csak kezdd el!

Ez volt a legjobb döntés. Ha magadat nem bírod rávenni, keress egy barátnőt, aki szintén hasonló problémával küzd. Hosszas kattintgatás után elindítottunk egy fitnesz videót. Először mind a ketten ferde szemmel néztünk a videóban ugrándozó lányra, de aztán mégis becsatlakoztunk. Pár perc után éreztem az örömöt minden izmomba, milyen hálásak nekem, hogy végre megmozgatom őket. Aztán persze felváltva kezdtünk siránkozni, hogy nem bírjuk tovább. De amíg a másik nem áll le, te sem fogsz. Motivál, hogy egy jó barát együtt küzd veled. Persze közben elhangzott a mondat, hogy „Legközelebb, ha hívsz tornázni, emlékeztess, hogy mondjak nemet.” De mégis mindketten végig csináltuk a 37 perces kiképzést, ami kezdetnek nem rossz. Másnap reggel üzenetben megtudtuk a másiktól, hogy igen, neki is mindene fáj. De ennek ellenére már megbeszéltük a következő időpontot, mikor fogunk újra együtt izzadni.

Néhány tanács

(talán a későbbi önmagamnak is)

Ez a taktika remek ahhoz, hogy elhagyd a kanapét. Ismételjétek meg egy párszor. Következő lépésként pedig iratkozzatok be egy csoportos fitnesz órára. Persze a fitnesz itt csak egy példa. Rengeteg edzés közül válaszhattok, az egész csak egy kis utánajárás kérdése. Találjátok meg a nektek legmegfelelőbbet. Tapasztalataim szerint ez még jobb húzóerő. Mert hiába nem ismered a csoporttársaidat, egy idegen előtt még kevésbé szeretnél „leégni”. Arról nem is beszélve, hogy az edző egy képzett személy, és bármikor tud segíteni, ha kérdésed van. Az edzés végén, pedig mindig ott lesz a barátnőd, hogy átérezze a fájdalmadat.

Te hogyan kezdtél hozzá?

Milyen motivációt találtál, hogy átlépd a küszöböd?

Örömmel és lelkesedéssel dolgozunk, hogy érdekes és hasznos cikkeket hozzunk neked.
Kérlek, ha sikerült jó érzést vagy egy kedves, hasznos gondolatot előidéznünk az olvasás közben, oszd meg velünk egy hozzászólás formájában!
Számunkra ez az igazi elismerés!

Ha hasznosnak találtad a cikket, segíts nekünk! Oszd meg ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: email
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments