Cikkek

A pillangó

A pillangó

Emlékezz vissza valami apróságra, ami abban a pillanatban jelentéktelennek tűnt. Később azonban ez a semmiség nagy dolgok elindítója lett.
Ezt a kihívást kapták a Sunny Magazin Blogger Klub tagjai.
Benkovics Judit – A pillangó c. írásával felelt a kihívásra.
Olvassátok, szóljatok hozzá!

Tovább »
Karácsonykor történt

Karácsonykor történt

Sokszor kötődik egy örömteli vagy sajnos néha szomorú esemény a karácsonyi időszakhoz, ami megváltoztatja annak jelentését, hangulatát.
A Sunny Magazin Blogger Klub alkotóinak egy ilyen történet írását adtuk kihívásként. Márton Tímea művét olvashatjátok:
Karácsonykor történt.

Tovább »
Ottó bácsi tortája

Ottó bácsi tortája

Lehet-e egy szomszédból családtag? Tudja-e egy szomszéd pótolni az elveszített szerettünket? Hatalmas szívvel és figyelmességgel be lehet-e tölteni azt az űrt, amit a magány okoz. Az alábbi történet választ ad…

Tovább »
Mautner Zsófi: Egy hamburger nem a világ vége

Mautner Zsófi: Egy hamburger nem a világ vége

Megfigyelhető javulás a gyorséttermek világában, vagy mindenki csak egyforma ízű hamburgereket eszik? Az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Mautner Zsófi felhívta figyelmünket többek között a vegán falatozókra, valamint a vietnámi levesezőkre, ahol 10-20 perc alatt egészséges és friss ételeket kaphatunk.

Tovább »
kreatívabb és olcsóbb karácsony

Adunk egy tippet a kreatívabb és olcsóbb karácsonyhoz

Közelednek az ünnepek, a legtöbb emberben túlcsordul a szeretet, ennek köszönhetően pedig olyan dolgokra is költ, amire semmi szükség nem lenne. A felesleges ajándékok mellett a csomagolópapír az egyik legnagyobb pénzkidobás, hiszen ingyen kiváltható és kreatívan helyettesíthető az újságok újragondolásával. Nem vicc, megéri kipróbálni!

Tovább »
Búcsúgondolatok Vekerdy Tamás életéből

Búcsúgondolatok Vekerdy Tamás életéből

Szegényebb lett október 9-én a magyar társadalom: 84 évesen elhunyt Vekerdy Tamás pszichológus, író, akit elsősorban gyermekpszichológusként ismert a közvélemény. Tanácsai, a gyereknevelésről, családról és boldogságról szóló meglátásai rengeteg szülőnek segítettek nehéz helyzetekben. Alább a tőle származó kedvenc idézeteinket és a róla szóló érdekes tényeket gyűjtöttük össze.

Tovább »
Miért éri meg kerékpározni?

Miért éri meg kerékpározni?

Egyszerre teszünk jót saját egészségünknek, a környezetnek, és még barátokra is lelhetünk. Legyen szó a hagyományos közlekedésről vagy a túrázásról, a kerékpározás csakis pozitív hozadékokkal jár majd. Mutatjuk a legfontosabbakat!

Tovább »
Meg lehet bocsátani egy megcsalást?

Meg lehet bocsátani egy megcsalást? Te képes lennél rá?

Hűség, hűtlenség, szakítás, megbocsátás – minden párkapcsolatban más a határvonal ezek között. Van, akit teljesen tönkretett párja hűtlensége, és van, ahol a sértett fél túl tudott lépni a helyzeten. De meg lehet-e teljesen bocsátani egy megcsalást? Te képes lennél erre?

Tovább »
Kerüld el a betegségeket - őszi vitaminpótlás

Kerüld el a betegségeket, ügyelj az őszi vitaminpótlásra!

Nem csak a kórokozókat lehet hibáztatni egyes betegségek kialakulásáért, magadat is okolhatod, ha nem készíted fel kellően szervezeted a védekezésre. Az immunrendszer megerősítése az őszi időszakban kiemelten fontos – ehhez javasolunk néhány vitaminfajtát, amelyekre nagy szüksége lesz az elkövetkező hónapokban szervezetednek.

Tovább »
Isten éltesse Lékó Pétert!

40 éves lett a csodagyerek: Isten éltesse Lékó Pétert!

Negyven éves lett Lékó Péter. Egyrészt szinte hihetetlen, hogy még csak ennyi, hiszen 1991 óta szállítja a remek eredményeket a korosztályos, majd felnőtt világversenyekről. Másrészt szinte hihetetlen, hogy már ennyi: Lékó sokak fejében van meg csodagyerekként, aki 1992-ben lenyilatkozta, ő bizony világbajnok lesz.

Tovább »
Külföldre ment a gyermekem

Külföldre ment a gyermekem – az elszakadás nehézségei

Gyerekként megélve kaland, amikor valaki külföldre költözik, vagy a tanulmányai, vagy egy munkalehetőség miatt, szülőként viszont olykor meghasad az ember szíve. Az elszakadásnak olyan foka ez, amely próbára tesz mindenkit. Ilyenkor is fontos azonban, hogy a szülők támogassák a gyermek céljait.

Tovább »
Pascal Siakam

Papnak csapnivaló volt, sportolónak szenzációs lett

Eleinte nem mert ellenkezni édesapja akaratával, ezért papnak tanult Kamerunban Pascal Siakam. Néhány év elteltével rájött, nem neki való ez a világ, viszont más sem nagyon érdekelte. Mivel mindhárom testvére kosárlabdázott, 17 évesen megpróbálkozott a játékkal. Nyolc évvel később megnyerte az NBA-t a Toronto Raptors csapatával.

Tovább »
Meryl Streep

A nő, akit mindenki imád: hét érdekesség a 70 éves Meryl Streepről

Hihetetlen: Meryl Streep a nyáron töltötte be 70. életévét. A háromszoros Oscar-díjas amerikai színésznő valószínűleg kora legjobbja szakmájában, de az egészen biztos, hogy minden idők egyik legszeretettebb alakja. Ráadásul csak papíron öregszik: legutóbbi szerepében, a Hatalmas kis hazugságokban ismét szenzációsat alakít. Összeszedtünk hét érdekességet eddigi 70 évéből.

Tovább »
az anyatejes táplálás előnyei

A babáknak lett „kitalálva”, avagy az anyatejes táplálás előnyei

Augusztus elsején volt az anyatejes táplálás, más megnevezéssel a szoptatás világnapja, amelyet 1992 óta tartanak meg – ekkor kezdte el felhívni a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF a csecsemők egészséges táplálására. Az közismert, hogy az anyatej a lehető legteljesebb táplálék, amelyet egy csecsemő kaphat, de a szoptatásnak emellett is számos előnye van a gyermek és az édesanya számára.

Tovább »