Cikkek

megszűnik a munkahelyünk

Mihez kezdjünk, ha váratlanul megszűnik a munkahelyünk?

Amikor elveszíti az ember az állását, óhatatlanul válaszúthoz ér. Ami addig stabil és megszokott volt, elillan, az ehhez tartozó rutinok is eltűnnek az életünkből. Talán ez az egyik legnagyobb változás, amellyel meg kell küzdeni életünk során. Ezért gondolkoztunk el azon, hogy mi lehet a munkahely elvesztésének következménye, hogyan lehet a helyzetet megoldani életmódváltással, és mi a változás hatása életmódunkra.

Tovább »
Kerekes székbe került Róbert, mégis a világ legjobbja akar lenni

Kerekes székbe került Róbert, mégis a világ legjobbja akar lenni

Rutinos ejtőernyősnek számított, amikor egy ugrásnál baleset érte: Suba Róbert tizenkilenc évesen kényszerült kerekes székbe. Azt mondja, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy folytatja a sportot: a kézilabda helyett kajak-kenura váltott, és kitartó munkával ott vált a világ egyik legjobbjává. A Sunny Magazinnak elmondta: bár a hajóban egyedül ül, a parakajak csapatsport.

Tovább »
Hogyan legyünk vegánok?

Hogyan legyünk vegánok? A táplálkozási tanácsadó válaszol

Egyre elterjedtebb, divatosabb szemléletnek számít a vegán táplálkozás, amelynek lényege, hogy követői semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztanak. Elkezdeni egyszerű, azonban hosszú távon sok nehézséggel jár, ha valaki ki akar tartani az elhatározása mellett. Arról, hogy milyen buktatói vannak a dolognak, az évek óta vegán Anda Kornél táplálkozási tanácsadóval beszélgettünk.

Tovább »
Alvásminőség javítása

Ne többet aludj, hanem jobban – négy tipp az alvásminőség javításához

Ha gyakran érzed fáradtnak magad, annak ellenére, hogy eleget alszol, akkor a pihenés minőségével van a gond – a magyar lakosság hetven százalékánál jelentkezett már alvászavar. Több tanulmány is foglalkozik azzal, mi kell a tökéletes alváshoz. Ez egyénenként lehet más és más, mégis vannak olyan javaslatok, amelyek mindenki számára hasznosak.

Tovább »
Karácsony

Számodra miről szól a karácsony?

Miről szól a karácsony? Egy kérdés, amelyre lehetetlen egyetlen szemszögből jól válaszolni. Mert több jó válasz létezik. Éppen ezért hívtunk segítségül olyan ismert embereket, akik szakmájukban sikeresek, az ünnepeket viszont átlagemberként élik meg.

Tovább »
Kedélyjavító shoppingolás

Kedélyjavító shoppingolás – te is csinálod?

Nyűgös vagy? Jöhet egy új cipő! Beszólt a főnök? Ez a nadrág tökéletes lesz! – van összefüggés a rosszkedv és a shoppingolás között. Ha nem vigyázol, a felesleges vásárolgatás függőséget okozhat, amire a gatyád is rámegy majd.

Tovább »
Laz The Spartan

Tragédiák edzették élsportolóvá Lacit

Ikertestvére elvesztése után önpusztító életmódba kezdett, majd innen felállva kategóriája egyik legjobbja lett a Spartan Race nevű akadályversenyben Mészáros László, avagy Laz The Spartan. Életéről és nehézségeiről blogot ír, emellett folyamatosan edz és készül a még rá váró megmérettetésekre. Azt vallja: akinek életcélja a pénz, az valamit nagyon nem jól csinál…

Tovább »
Fél lábbal él teljes életet Roland

Fél lábbal él teljesebb életet Roland

Harminckét évesen, egyik napról a másikra kellett amputálni a bal lábát, mégsem tragédiaként fogja fel az esetet a szegedi televíziós, Máté Roland. Az augusztusi műtét óta megváltozott az értékrendje, sok apróságnak örül, amely más számára a mindennapok része. Azt mondja: érdemes úgy élni az életet, hogy semmi jót ne vegyünk természetesnek.

Tovább »
glutén és laktóz

Glutén- és laktózmentes élet – miért és hogyan?

Abban a korban élünk, amikor egyre szaporodnak a mindenmentes ételek, és egyre inkább nő a valamilyen alkotórészre érzékeny fogyasztók választási lehetőségeinek száma. A glutén és a laktóz okozza a legtöbb gondot a különleges táplálkozásra szorulóknak – de mik ezek, és miért kell rájuk figyelni?

Tovább »
Vegánok

Húsimádók vs. vegánok: ki és hogyan táplálkozik?

Aki húskészítményeken nőtt fel, sokszor nem érti meg, hogyan lehet azok nélkül élni, míg aki a vegán életmódot követi, nem eszik az állatok életének kioltásával elkészített táplálékokat. A két végletből aztán jókora viták alakulnak ki a fórumokon. Nem lenne egyszerűbb, ha mindenki hagyná, hogy azt egyen a másik, amit akar?

Tovább »