Cikkek

Gorenje-turizmus 1988

Emlékszel még rá? Harminc éve tetőzött a Gorenje-turizmus

A mai Magyarországon már nehezen elképzelhető az a jelenség, amelyet három évtizede Gorenje-turizmusnak neveztek el, és amely napra pontosan harminc évvel ezelőtt, 1988. november 7-én tetőzött az osztrák határnál. Abban az évben a fél ország útnak indult Nyugatra – túlnyomórészt elektronikai cikkeket, videomagnókat és fagyasztókat venni. Ha harmincévesnél fiatalabb vagy, azért érdemes végigolvasnod a cikked, ha idősebb, akkor a nosztalgia miatt ajánljuk az írást.

Tovább »
Halloween és mindenszentek

Hogyan fér össze a Halloween a Mindenszentekkel?

Október végén, november elején felerősödnek azok a viták, amelyek a Halloween magyarországi szerepét, valamint a mindenszenteket és a halottak napját érintik. Kár azonban ezen puffogni: igaz, hogy utóbbi kettő tartozik hazánk kultúrájához, ám a kelta eredetű Halloween is lehet része a szeretteinkre való emlékezésnek.

Tovább »
Elhunyt Szeretteink

Hogyan engedjük el az elhunyt szeretteinket?

Halottak napján a megszokottnál is többet jutnak eszünkbe elveszített szeretteink. Még nehezebb ez a nap, ha valakiért először gyújtunk gyertyát. A gyász feldolgozása pokoli nehéz feladat. Merjünk belemerülni a bánatba, de utána emelkedjünk fel belőle.

Tovább »
Tetoválás és lélek

Miért tetováltatunk? Mi köze ehhez a lelkünknek?

Néhányan akkor tetováltatnak, amikor lezárnak egy korszakot, míg mások számára egy új életszakasz kezdetét jelentheti a testfestés. Ha az alkotás illik az ember személyiségéhez, örökre hozzánő, ha viszont nem, akkor könnyen úgy járhat, mint az angol válogatott labdarúgó, Ross Barkley…

Tovább »
Lélek és test

A masszázs a léleknek, a gyúrás a testnek

Egzotikus zene, kellemes illatok, olajos kenegetés, vagy sportos krémek és erőteljes gyúrás. Ha osztályokra szeretnénk osztani a masszázsokat, ez a két irány a legnépszerűbb. Mindkettőnek megvannak az előnyei, de teljesen más célt szolgálnak. Te melyiket kedveled jobban?

Tovább »
Változni akarsz, de nem mersz? Mi segítünk!

Változni akarsz, de nem mersz? Mi segítünk!

Az élet folyamatosan új kihívások és próbatételek elé állít. Változni, változtatni nehéz, főleg akkor, ha ott az emberben a bizonytalanság. A Sunny Magazin ebben segít: kézen fog, informál, biztat. Tegyél egy próbát!

Tovább »
Kiút a saját ketreced keretei közül

Kiút a saját ketreced keretei közül

Láttál már farkast ketrecbe zárva? A szűk kifutó kitaposott ösvényei jelzik, a szabadulásra vágyó vad, őrületig ismételt, kiút keresését a ketrec kegyetlen keretei közül. Lehet, hogy nekünk is vannak saját ketreceink, amiből nem találunk kiutat?

Tovább »
Érzelmek csapdájában

Érzelmek csapdájában

Életünk során sokaktól kapunk kért vagy kéretlen tanácsot. Vannak köztük hasznosak, és vannak, amik nagyon veszélyesek. De nemcsak kívülről lehet megvezetni minket; mi magunk is képesek vagyunk ezt megtenni önmagunkkal – méghozzá igen könnyen. Mindössze annyi elég hozzá, hogy egy fontos döntést a pillanatnyi érzelmeink szerint hozunk meg.

Tovább »
Ég veled munkahelyi stressz!

Ég veled, munkahelyi stressz!

Gyakran vagy túl fáradt, hogy a munkaórák után bármihez is nekiláss? Volt már úgy, hogy egyáltalán nem érdekelt, mi vár másnap a munkahelyeden? A meló alatt elharapódzó, folyamatos stresszhatás bármelyikünk magánéletét feldúlhatja. Segítünk, hogy nyerd vissza az életkedved egy zűrös nap után! Témánk a munkahelyi stressz.

Tovább »
Spenótos csirke, krémsajttal - recept

Spenótos csirke krémsajttal, krumpli ágyon – recept

Sok hasonló receptet láttam már, és mindig szerettem volna kipróbálni. Spenót és krémsajt. (Mindenkit előre megkérek, hogy ne legyünk előítéletesek a spenóttal szemben. Ez az étel semmiben sem hasonlít az emlékeinkben élő menzás spenóthoz. ?). Spenótos csirke krémsajttal.

Tovább »
5 kevéssé ismert tény az egészséges alvás jótékony voltáról

5 kevéssé ismert tény az egészséges alvás jótékony voltáról

Alvás, álom, egészség – hasznos tanácsok, miként tegyük jobbá az életünket megfelelő pihenéssel.
Az alvás és pihenés mindannyiunk életében fontos szerepet játszik, széles körben tudományosan is kutatott terület. A mai napig megjelent szakirodalma egy kisebb könyvtárat könnyen megtöltene, mégsem ismerjük teljesen az egészséges alvást.

Tovább »