Életmódváltás vs. fogyókúra

Életmódváltás vs. fogyókúra

Hogy is van ez?
Ha megkérdezik, hogy épp fogyókúrázom-e, arra az a válaszom, hogy én mindig. Persze csak viccnek szánom, bár nálam a fogyókúrából indult ki minden, mégis életmódváltás lett belőle. Ha tartós eredményt szeretnénk elérni, és nem mellékesen egészségesebben élni, akkor felejtsük el a mindenféle divatdiétát, és változtassunk életmódot!
Így kezdd el!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: email

Élvezd!

Ha a fogyókúrára gondolunk, egyből a koplalás és rosszízű ételek jutnak eszünkbe. Nos, ezt gyorsan felejtsük el! Ha valóban életmóddá akarjuk tenni az egészséges táplálkozást, akkor készítsünk el mindent az igényünk szerint, tehát legyen finom és változatos. Az egészséges ételek tárháza áll rendelkezésedre, csak rajtad áll hogyan használod a kreativitásod. Hidd el, izgalmasabb lesz, mit gondolnád!

Lassú víz, partot mos…

Avagy viszlát jojó effektus! Nagyon fontos, hogy ne drasztikusan vágjunk bele a közepébe soha, mert úgy túl kemény falat lesz. Az elején változtassuk meg az adagokat, csempésszünk több zöldséget az ételekbe, igyunk több vizet és hasonlók. Szépen lassan pedig el fogunk jutni oda, hogy az étkezési szokásaink teljes mértékben megváltoznak, amit kívül-belül érezni fogunk.

Hogyan tovább?

Már szeretjük az egészséges ételeket, kezd is jó irányba haladni a dolog, de mégsem fogyunk. Nos, igen. Az egészséges életmód nem egyenlő a fogyással, így nekünk fogyni vágyóknak több dologra kell odafigyelnünk. Egyrészt ott a kalóriaszámlálás, ami nagyon sokat segíthet a fogyásban, csak ugye időigényes, viszont lassacskán ez is berögzül, szóval megéri az elején böngészni a kalóriatáblázatot, vagy vezetni egy erre kialakított oldalon. Viszont azt ne feledjük, hogy a kalória nem szentírás, nem mindegy, hogy ugyanannyi kalóriából mit viszünk be. Szükség van a napi fehérje, szénhidrát és zsír bevitelére, együnk minél több rostot, kerüljük a cukros ételeket és a megannyi adalékanyagot.

Lassan a testtel…

Neked is feltűnt, hogy eddig szó sem esett a sportról? Igen, pedig az is nagyon fontos. Azt azért ne feledjük, hogy a fogyás nagyrészt az étkezésen múlik. Ennek ellenére a sportolással kalóriát égetünk, ráadásul a testünk is tónusosabbá válik, csak találjuk meg a testalkatunkhoz és az elérni kívánt alakunkhoz a legtökéletesebb sportot. Itt is nagyon fontos, hogy élvezzük, hiszen, ha kínkeservesen járunk le az edzőterembe, abból nem lesz rutin. Pedig a testünk és lelkünk is meghálálja azt a sportot, amit élvezettel csinálunk.

Le a fogyókúrával, fel az életmódváltással!

Neked milyen tippjeid vannak még?

Örömmel és lelkesedéssel dolgozunk, hogy érdekes és hasznos cikkeket hozzunk neked.
Kérlek, ha sikerült jó érzést vagy egy kedves, hasznos gondolatot előidéznünk az olvasás közben, oszd meg velünk egy hozzászólás formájában!
Számunkra ez az igazi elismerés!

[oceanwp_popup_login]

Ha hasznosnak találtad a cikket, segíts nekünk! Oszd meg ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: email
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments