Ha nem hiszed el, hogy képes vagy rá, miért sikerülne?

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
A vizualizáció, a célok elképzelése azok elérésének egyik sikeres módszere lehet a tapasztalatok szerint. Végül is logikus: ha elhisszük magunkról, hogy elérhetjük vágyainkat, egyet már biztosan léptünk előre.
Képes vagy rá

„El sem tudod képzelni” – mondjuk sokszor, ha egy olyan élethelyzetről beszélünk, amely számunkra nagyobb jelentéstartalommal bír, mint másoknak. Vagy legalábbis ezt hisszük.

Más helyzetben ez a fajta elképzelés, azaz vizualizáció a siker elérésének egyik módszere lehet. De megfogalmazhatjuk ugyanezt a gondolatot úgy: merni kell nagyot álmodni. Vagy legalábbis akkorát, amekkora álomra szükségünk van a boldogsághoz.

Nem feltétlenül kell itt tudományos kutatásokat és kísérleteket segítségül hívni, hiszen a folyamatot mindenki ismeri. Legfeljebb nem tudta, hogy így hívják. Mert a vizualizáció lényege az, hogy előre elképzeljük, milyen lesz számunkra egy jövőbeli esemény.

Lehet ennek pozitív és negatív kicsengése, például ugyanazt az állásinterjút eljátszhatjuk előre a fejünkben sikeres és sikertelen eredménnyel is. Nem mindegy viszont, hogyan tesszük, mert a tapasztalatok szerint a vizualizáció emeli az emberi elme tudatossági szintjét, és segít elérni a célokat. Azaz ha magunk elé képzeljük a sikeres állásinterjút, ahol minden kérdésre tudjuk a megfelelő választ, több esélyünk lesz erre a való életben is. Persze nem törvényszerű, hogy a módszerrel sikert aratunk, de az esélyeinken növelünk, ha elképzeljük, hogy képesek vagyunk rá.

Az alaptechnika egyszerű: fel kell venni egy kényelmes testhelyzetet, becsukni a szemünket, és elképzelni azt a helyszínt, ahol szeretnénk elérni valamit. Lehet ez a már említett munkahelyi példa, de a párkapcsolatok és a családalapítás területén is sokan alkalmazzák.

A legfontosabb az, hogy ne csak a célt lássuk magunk előtt képzeletünkben, hanem annak sikeres teljesítését is. Legyen ez a kép a fejünkben minél kidolgozottabb, figyeljünk a részletekre! Ha a képzeletünkben sikerül elérnünk valamit, és ezt a folyamatot rendszeresen megismételjük, nő az esély a megvalósításra a való életben is. Arra kell gondolni, hogy a vizualizáció segítségével máris úton van felénk a remélt siker. A végén egy nagy levegővétellel zárjuk le a folyamatot, mielőtt visszatérünk a mindennapokba.

Aki nem nyitott a témára, annak meglehet, hogy felesleges próbálkoznia. Ha viszont sikerül átélni ezt a fajta technikát, megéri próbálkozni vele. Mert ha hiszünk abban, hogy képesek vagyunk elérni egy magasztosabb célt, és erre minden nap emlékeztetjük magunkat, az már egy hatalmas lépés a megvalósuláshoz.

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Próbáltad már a vizualizációt?

Mesélj az eredményeidről!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!