Ej, mi a kő! Hiszel az ásványok testre és lélekre gyakorolt hatásában?

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Az ásványok, drága- vagy féldrágakövek hatása inkább ezoterikus jelentőségű – egy kő viselésétől nem kell egyből egészséget és anyagi jólétet várni. Viszont ha valaki hisz benne, segíthet neki leküzdeni a problémáit. Pontosan meghatározták, melyik mire alkalmazható, mutatunk is három példát.
Ásványok hatása

Amikor az ásványok, drága- és féldrágakövek ezoterikus hatásáról beszélünk, nem bizonyított tudományról van szó. Némely része illeszkedik a tudomány világába, de alapvetően az a lényeg, hogy hinni kell a kövek erejében. Ennek köszönhetően pszichés gyógymódot jelenthetnek, a leggyakoribb megfogalmazás szerint azzal, hogy rezgéseikkel felszabadítják az energiagátakat és lelki eredetű görcsöket.

Az esztétika miatt is megéri kipróbálni

Minden kőhöz társítanak egyfajta pszichikai hatást: vagy felerősít valamit az emberben, vagy korlátoz egy rossz tulajdonságot. Ha valaki szeretné kipróbálni, elég rákeresni az interneten, hogy az adott problémára mi az ajánlás. Ha pedig valaki nem hisz benne, de megtetszik neki egy kő, már az esztétika miatt megéri kipróbálni azt. Utóbbi esetben elmondható, hogy amikor megláttuk, hatással volt ránk, azért hordjuk, mert tetszik, így ha ránézünk, pozitív pillanatot eredményez.

Mindegyik kőnek megvan a maga energiaszintje és hatása, ezt kell a személyiségünkhöz társítani. Ha passzol, érdemes megtartani, ám ha kényelmetlenséget okoz, inkább meg kell válni tőle, legyen az egy ékszer vagy egy amulett. A választék ásványokból, drága- vagy féldrágakövekből szinte végtelen, így mi csak három ismertebb verziót mutatunk be.

Hegyikristály, rózsakvarc, türkiz

A hegyikristály segíthet a lelki sebek begyógyításában, csökkenti a kimerültséget, növeli az érzékenységet és kiegyensúlyozottságot. Felerősíti a többi kő hatását, ezért is hordják annyian. Orvosilag nem megalapozott, ám a kőről azt tartják: azzal, hogy feloldja a test blokkjait, segít az emésztés, a nyirokrendszer, az idegek és a pajzsmirigy helyreállításában.

A rózsakvarcot a szorongás és az agresszivitás csökkentéséhez javasolják, ám még ismertebb arról a tulajdonságáról, hogy a szerelem terén fejti ki igazán pozitív hatását. Egészségügyileg pedig az alacsony vérnyomásra, a termékenységi gondokra és a vérproblémákra adhat választ.  

A türkiz is jól ismert kő, amely a jellemzés szerint gazdagságot és egészséget hoz viselőjének. Meg is indokolják: azzal éri el ezt, hogy magabiztosabb lesz tőle az ember, helyreállítja a lelki egyensúlyt. De hogy a testi oldalt is említsük, segít a méregtelenítésben, és jó a légzőrendszer problémáira.

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Milyen ásványokat ismersz még? Melyik mire hat?

Van-e kedvenc köved, asványod?

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!