Nem tudsz választani a konditermi és az otthoni edzés között? Segítünk!

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Mindenekelőtt szögezzük le: a legfontosabb, hogy rendszeresen mozogjon az ember, ebből a szempontból pedig mindegy, hogy ezt egy edzőteremben, vagy az otthonában teszi meg. Mindkét verziónak vannak előnyei és hátrányai, de mivel a Sunny Magazin a pozitív gondolatok otthona, mi most az előnyökkel foglalkozunk. Mindkét verzióról elmondunk hármat – a döntés pedig a tiéd, hogy melyiket választod.
Nem tudsz választani a konditermi és az otthoni edzés között? Segítünk!

A konditerem előnyei

1. A motiváció. Ha már eljutsz a konditeremig, tuti, hogy nem mész haza edzés nélkül. A többi mozogni szerető ember rád is jó hatással lesz, inspirációt ad, segít kihozni magadból a maximumot. Ráadásul a legtöbb helyen a rutinos edzőtársak szívesen és önként segítenek az alapoknál.

2. A felszereltség. Egy minőségi konditeremben minden testrészt át lehet mozgatni, hatalmas választék van már a gépek és egyéb eszközök között. Nem csak a súlyzós, hanem a funkcionális edzésekre is igaz ez, a csoportos órák előnye pedig az 1. pontban olvasható.

3. A személyi edző jelenléte. Néha szükség van segítségre, a legtöbb konditeremben pedig ezt a feladatot a személyi edzők látják el. Ha jó helyre jársz, olyan szakemberek segítenek majd, akik tudják, mennyire lehet terhelni a testet, és milyen gyakorlatokra lesz szükséged a formába kerüléshez.

Az otthoni edzés előnyei

1. A gazdaságosság. Egyértelmű, hogy otthon edzeni olcsóbb, mint egy konditeremben, konkrétan semmilyen költsége nincs. Remek feladatok és videók érhetők el ingyenesen a YouTube-on, kezdőknek és haladóknak egyaránt, és komolyabb eszközökre sincs szükség – a saját testsúlyos edzésektől is nagyon el lehet fáradni.

2. A rugalmasság. Merthogy akkor csinálod, amikor akarod, mindössze arra kell ügyelni, hogy az alsó szomszédot ne zavard az ugrándozással. Időt spórolsz azzal is, hogy nem kell eljutni az edzőterembe, de utána sem kell onnan hazamenni vizes hajjal. Amikor van egy szabad órád, „lezavarhatod” a napi penzumot.
3. Az alapok nyugodt megszerzése. Van, aki azért nem jár konditerembe, mert szégyelli, hogy túlsúlyos, vagy a legkisebb súlyzókkal sem boldogul eleinte. Butaság erre gondolni, mert egyrészt mindenki kezdte valahol, másrészt pedig ha már csinálsz valamit, sokkal többet teszel, mint sokan mások a környezetedben. Ám ha így is szégyenlős vagy, az alapokat meg tudod otthon szerezni, hogy aztán a konditeremben már ne jelentsenek gondot az egyszerűbb feladatok.

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Melyik megoldást tetszik jobban?

Subscribe
Visszajelzés
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Nem tudsz választani a konditermi és az otthoni edzés között? Segítünk! […]

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!