Okok és célok, miért fontos nekünk a szépség?

Okok és célok, miért fontos nekünk a szépség?

Mi nők rengeteg dolgot képesek vagyunk megtenni a szépségünkért, mondva, hogy a szépségért szenvedni kell. Ráadásul ez néha sok időbe és pénzbe kerül. A kérdés csak az, hogy miért éri ez meg nekünk, miért fogyókúrázunk, sminkelünk vagy veszünk igénybe kozmetikai kezeléseket?

A 'mit gondolnak mások' szindróma

Sokan azért próbálnak mindig a toppon lenni, hogy munkatársaiknak, ismerőseiknek, barátaiknak megmutassák, hogy milyen jól is néznek ki. Ez mindannyiunkban bennünk van, a probléma ott kezdődik, ha mások véleménye uralja az egész életünket. Meg kell tanulni, hogy kinek a véleményére és milyen mértékben adunk. Mindig a fontos emberekre hagyatkozzunk, és csak az építő kritikát vegyünk komolyan.

A hódítás világában

A másik általános ok, hogy felfigyeljen ránk az ellenkező nem, ami szintén egy normális dolog, csak ne essünk át a ló túloldára. Ha csak a külsőnkkel próbálunk hódítani, a férfiak nem fogják észre venni a belső értékeinket, ami természetesen sokkal fontosabb. Én mindig arra gondolok, hogyha valakinek nem tetszem smink nélkül, egyszerű ruhában, annak nem kell, hogy máshogy sem tetszek.

Elvárások fogságában

Az életben sokszor elvárják a nőktől, hogy a külsejük mindig a toppon legyen a munkában, szórakozóhelyen vagy akár otthon is. Kellene csinálni egy fordított napot, amikor a férfiak rohangálnak egész nap tűsarkúban és kényelmetlen ruhában. Persze, nem mindig elvárás azért a magassarkú, de olyanról is hallottam már. Persze bizonyos etiketteket nem illik áthágni, de minden helyen tudunk úgy alakítani a szerelésünkön, hogy az kényelmes, és odaillő legyen. Viszont senki se érezze azt, hogy csak azért, mert nő, mindig tökéletesen öltözködjön és sminkeljen.

A helyes út

Természetesen nem mondhatom azt, hogy ne érdekeljen az ismerősök, a férfiak véleménye, és hátat kell fordítani az etikettnek is, de ne ezek legyenek az első helyen. Tényleg mindennél fontosabb, hogy önmagunkat elfogadjuk, és hogy olyan emberekkel vegyünk körbe magunkat, akik nem várják el, hogy változtassunk magunkon. Saját példámból kiindulva, mindig felszínesen kezeltem az ilyen motivációs mondásokat, de ez tényleg lényeges dolog, hiszen akkor leszünk igazán felszabadultak és boldogabbak, ha megtaláljuk a stílusunkat, és elfogadjuk önmagunkat külsőleg is.

Hölgyeim, pont annyira legyünk csinosak, ahogy az nekünk megfelel!

Te hogy érzed jól magad?

Mit változtatsz, ha ki akarod csípni magad?

Örömmel és lelkesedéssel dolgozunk, hogy érdekes és hasznos cikkeket hozzunk neked.
Kérlek, ha sikerült jó érzést vagy egy kedves, hasznos gondolatot előidéznünk az olvasás közben, oszd meg velünk egy hozzászólás formájában!
Számunkra ez az igazi elismerés!

[oceanwp_popup_login]

Ha hasznosnak találtad a cikket, segíts nekünk! Oszd meg ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: email
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments