„Örülök, hogy vége” – őszintén beszélt a válás nehézségeiről Hosszú Katinka

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Egy zátonyra futott házasság, majd a válás egy ismert ember számára ugyanolyan problémákat hordoz, azzal a nehezítéssel, hogy az esetükben a média is megbonyolít minden pillanatot. A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka nehéz hónapokat élt át, a végén pedig inkább beadta a derekát, csak hogy véget érjen a hercehurca. Azóta végre újra önmaga lehet.
Hosszú Katinka

Amikor az „erős nő” szópárra gondolunk, Magyarországon a legtöbbeknek talán Hosszú Katinka neve ugrik be. A még mindig csak 29 éves, háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő hatalmas kedvenccé vált itthon a 2012-ben kezdődött sikersorozata óta, amely során férjével, egyben edzőjével, Shane Tusuppal az első számú álompárnak számítottak.

2013-as házasságuk azonban tavaly zátonyra futott, a válásukkal volt tele a média. Az Iron Lady becenevű sportoló magánéleti válsága után először adott hosszabb interjút a 24.hu-nak, amelyben őszintén beszél a válásáról is.

Amikor arról kérdezték, mi volt a baj Tusuppal, óvatosan felelt: „Annyi mindent köszönhetek neki az esetleges negatívumok mellett. Szívem szerint az elmúlt évekből ezért arra emlékeznék, ami jó volt. Az viszont biztos, hogy most jobban önmagamnak érzem magam.”

Arról, hogy elnyomta őt a párja, szintén hónapokig cikkeztek: a korábban mindig mosolygós nő gépies lett, megtervezett minden kimondott szót, nyilatkozatot. Az utóbbi hónapokban viszont visszatért a mosolygós énje.

A válás a nyár óta húzódott, és csak decemberben ért véget, ez az időszak megviselte. Elmondta: „Most már nem a múltra, az osztozkodásra kell koncentrálnom, csak arra, ami előre visz.”

A kettejük által felépített hatalmas vagyon fölött sokat vitáztak, amelyből elmondása szerint Katinka jött ki rosszul. „Örülök, hogy vége. Maradjunk annyiban, ezt a meccset Shane nyerte.”

Korábban a kirakatban élt, mindenről posztolt a közösségi médiában. Ez a jó időszakban nem járt teherrel, a nehezebb hónapokban viszont nyomásként nehezedett rá. Nem csak az ismert embereknél tapasztalható ez a probléma: egy átlagember válása is visszaköszön a közösségi médiás felületekről. Ott is „dokumentálni” kell. Hosszúék eleinte csak a jóról posztoltak.

„Pont ezért nézett ki álomszerűen az életünk. És akkor egyszer csak puff. Viszont utólag azt mondom, nem csináltam volna semmit másképp. Ez a rizikó benne volt. Ha valaki ennyire kiteszi magát a kirakatba, benne van, hogy amennyi pozitív hozadéka van, volt az évek alatt, ugyanannyi negatív is lesz az adott pillanatban.”

Az interjú talán legerősebb mondata az, amelyben Katinka kimondja, férfiként és férjként nem tudott felnézni Tusupra.

„Olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait.” Hozzátette: „Amit általánosságban nagyon fontosnak tartok, az az, hogy akkor partner az ember, ha partnerként kezeli a másikat, és nem alá-fölé rendeltség van köztük.”

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Menni vagy maradni, együtt vagy külön?

Létezhet-e teljesen egyenlő partnerség vagy valamelyik fél mindig “feljebb” helyezi magát egy kapcsolatban? Vannak-e ennek fokozatai? Lehet-e együtt élni egy domináns partnerrel? Mi az, ami még elviselhető egy kapcsolatban? Változtatható-e a másik fél hozzáállása?
Elég sok kérdést felvet a téma. Az apropót Katinka és Tusup kapcsolata adja, de lehet, hogy ez a cikk nem is igazán róluk szól, hanem rólad?
Várjuk a hozzászólásokat!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!