Rámszólt Koós János – megemlékezés egy személyes élmény kapcsán

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Ismét szegényebbek lettünk egy legendás alakkal, egy énekes, színész, humorista távozott Koós János személyében. A Sunny Magazinnak nem célja a napi aktualitásokra reagálni, viszont szeretjük a személyes történeteket.
A minap egy ismerős Facebook oldalán találtunk rá egy kedves emlékre, amit méltónak találtunk, hogy megemlékezzünk Koós Jánosról. Az ilyen és hasonló találkozások emlékével, történetekkel, sztorikkal még nagyon sokáig életben tartható az is, aki már személyében nincs közöttünk.
Rámszólt Koós János - megemlékezés egy személyes élmény kapcsán

Nagyjából 25 vagy 28 évvel ezelőtt, fellépett itt nálunk, Csopakon, a Kultúrházban. Én a mamáékkal voltam, és nem bírtam magammal. Sikongattam, futkoztam fel-le a színpad előtt, Ő meg rámszólt.

Rámszólt Koós János, hogy picit legyek már halkabban…

“Akkor sem bírtál elnyugodni a kis seggeden, őt meg zavartad a műsorban” – mesélte Papus számtalanszor. Volt abban valami felemelő már akkor is, s nincs egy hónapja hogy ismerősöknek elcsukló hangon emlegettem fel az esetet.

Ma reggel, Z. közölte velem a hírt, hogy Koós János is elment… Rámjött a sírhatnék és még mindig nem tértem magamhoz.

Annyi emlék köt hozzá, az egész gyerekkorom átitatta a “ripszrapszódia” – mert nekem nem Liszt rapszódiázott, nem bizony. De az autóban ma is akkor bömböl leghangosabban a rádió, ha a Kislány a zongoránál szól, mert imádom. Annyiszor ültem a Papus fotelja előtt a két térde között és néztük a Hofi féle kabaréjeleneteket, hallgattuk a táncdalfesztiválok megunhatatlan slágereit… 6 éve vagyunk együtt Z-vel, s kábé 600-szor meséltem el neki az ominózus esetet.

Most pedig azt mondják, Ő is felköltözött…?!

Fáj. Aradszky, Hofi, Koós, rajtuk nevettünk esténként, Mama saját himnuszaként fújta az Isten véled, édes Piroskámat. Most pedig egyikük sincs már… Valami nagyon véget ér…

Fenyő Miklós koncertjére tavaly nyáron elmentünk Siófokra, mert ő is a “muszáj látnom élőben” kategória. Boldog vagyok, hogy volt rá lehetőségem, bár ha szigorúan veszem, Koós is megvolt, csak mély emlékek fedik. Nehéz ez, nekem ez a generáció ezerszer többet adott, mint bármely mai előadó, s akárhogy nézem, büszke vagyok rá.

Bezzeg régen mit össze nem puffogtam, hogy nem az agyonhirdetett Disney rajzfilmeket vettük este műsorra, hanem a sok ‘régiséget’… Gyerekként dühített, most meg dagad a mellem a büszkeségtől.

“Biztos nem mond neked a név semmit, mert nem az a korosztály vagy…” kezdik az idősek, én meg kihúzom magam: DEHOGYISNEM! Kívülről tudom a dalait!

Ez az én örökségem.

www.suznvilaga.hu

0 0 vote
Article Rating
Sunny Magazin logo

Társalgó

Neked milyen személyes élményed van vele kapcsolatban?

Mesélj a kedvenc zenédről, jelenetedről, amit tőle hallhattunk, láthattunk!

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!