Egészség kategória

Vegán vagy húsimádó
Étkezés

Vegán vagy húsimádó? 5 szempont, ami segíthet eldönteni, mi legyen a te utad

Mindenki találkozott már az életmódját hangoztató vegánnal vagy a húsimádó étterembe invitáló baráttal. De vajon melyik étkezési forma az, amelyik a legjobban illik hozzánk? Cikkünkben összegyűjtöttünk 5-5 érvet mindkét életmód mellett és ellen, hogy segítsünk eldönteni: vegán vagy húsimádó legyél-e?

Kerüld el a betegségeket - őszi vitaminpótlás
Egészség

Kerüld el a betegségeket, ügyelj az őszi vitaminpótlásra!

Nem csak a kórokozókat lehet hibáztatni egyes betegségek kialakulásáért, magadat is okolhatod, ha nem készíted fel kellően szervezeted a védekezésre. Az immunrendszer megerősítése az őszi időszakban kiemelten fontos – ehhez javasolunk néhány vitaminfajtát, amelyekre nagy szüksége lesz az elkövetkező hónapokban szervezetednek.

Pusztít a parlagfű – öt tipp allergiásoknak
Egészség

Pusztít a parlagfű – öt tipp allergiásoknak

Keserű időszaka van az allergiásoknak, ugyanis szokatlan módon még augusztus végén is tovább emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja, ez pedig kellemetlen következményekkel jár az erre érzékenyeknél.

az anyatejes táplálás előnyei
Egészség

A babáknak lett „kitalálva”, avagy az anyatejes táplálás előnyei

Augusztus elsején volt az anyatejes táplálás, más megnevezéssel a szoptatás világnapja, amelyet 1992 óta tartanak meg – ekkor kezdte el felhívni a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF a csecsemők egészséges táplálására. Az közismert, hogy az anyatej a lehető legteljesebb táplálék, amelyet egy csecsemő kaphat, de a szoptatásnak emellett is számos előnye van a gyermek és az édesanya számára.

Ölelkezni jó
Harmónia

Ölelkezni jó, avagy húsz másodperc a boldogságért

Naponta tizenkét alkalommal ajánlott ölelkezni a testi és lelki fejlődéshez, egy jó ölelés pedig legalább húsz másodpercig tart. Ezek mérhető értékek, valójában viszont az őszinte ölelés olyan pluszt ad az embernek, ami még ennél is fontosabb.

Mitől lett ennyire trendi a levendula
Egészség

Mitől lett ennyire trendi a levendula?

Élénk lila szín, kellemes illat, bizonyított jótékony hatások. A levendula igazi főnyeremény, éppen ezért érdekes, hogy bár több mint háromszáz éve megtalálható hazánkban, most lett körülötte igazán nagy felhajtás. Hatóanyagainak köszönhetően segít a stresszoldásban, gyulladáscsökkentő, de a gyomorpanaszokra is kiváló megoldás.

C-vitamin
Egészség

C-vitamint mindenkinek!

Fokozza az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, ezzel segíti a szervezet védőrendszerét – ezt tudja többek között a C-vitamin, amelyet 1932-ben fedezett fel Szegeden Szent-Györgyi Albert. A Nobel-díjas tudós napi 1000 milligrammot szedett, de ennek a fele is elegendő a betegségek megelőzésére.

Egészség

Halálos tudatlanság – terjed a világban az oltásellenesség

Egyre többet hallani az oltásellenes mozgalmakról, azokról az emberektől, akik megtagadják gyermeküktől a védőoltásokat. Döntésüket legtöbbször azzal magyarázzák, hogy szerintük kapcsolat van autizmus és az oltások között. Ez a nézet sok esetben bizonyíthatóan gyermekek halálát okozta.

Megérteni, megismerni – hazánkban is tömegeket érint az autizmus
Egészség

Megérteni, megismerni – hazánkban is tömegeket érint az autizmus

Április 2-án volt az autizmus világnapja, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az autista emberek problémáira, növekvő számára. Ennek köszönhetően kék színűre világítottak ki egy ismert épületet az akcióban részt vevő országokban, Magyarországon a Szabadság-szoborral történt ez meg.