Életemlékek kategória

Búcsúgondolatok Vekerdy Tamás életéből
Életemlékek

Búcsúgondolatok Vekerdy Tamás életéből

Szegényebb lett október 9-én a magyar társadalom: 84 évesen elhunyt Vekerdy Tamás pszichológus, író, akit elsősorban gyermekpszichológusként ismert a közvélemény. Tanácsai, a gyereknevelésről, családról és boldogságról szóló meglátásai rengeteg szülőnek segítettek nehéz helyzetekben. Alább a tőle származó kedvenc idézeteinket és a róla szóló érdekes tényeket gyűjtöttük össze.

Isten éltesse Lékó Pétert!
Életemlékek

40 éves lett a csodagyerek: Isten éltesse Lékó Pétert!

Negyven éves lett Lékó Péter. Egyrészt szinte hihetetlen, hogy még csak ennyi, hiszen 1991 óta szállítja a remek eredményeket a korosztályos, majd felnőtt világversenyekről. Másrészt szinte hihetetlen, hogy már ennyi: Lékó sokak fejében van meg csodagyerekként, aki 1992-ben lenyilatkozta, ő bizony világbajnok lesz.

Meryl Streep
Életemlékek

A nő, akit mindenki imád: hét érdekesség a 70 éves Meryl Streepről

Hihetetlen: Meryl Streep a nyáron töltötte be 70. életévét. A háromszoros Oscar-díjas amerikai színésznő valószínűleg kora legjobbja szakmájában, de az egészen biztos, hogy minden idők egyik legszeretettebb alakja. Ráadásul csak papíron öregszik: legutóbbi szerepében, a Hatalmas kis hazugságokban ismét szenzációsat alakít. Összeszedtünk hét érdekességet eddigi 70 évéből.

Szerette az egész világ - Diana hercegnő
Életemlékek

Szerette az egész világ: ma lenne 58 éves Diana hercegnő

Leírni is fájdalmas: július 1-jén lenne 58 esztendős Diana walesi hercegnő. Még mindig fiatal volna, valószínűleg ugyanolyan jólelkű, szerető, az elesetteket segítő közszereplő, mint amilyen volt tizenöt éves hivatali ideje során. Ám már 22 éve csupán feltételes módot használhatunk vele kapcsolatban: 1997-ben veszítette életét egy közlekedési balesetben.

Padlóról a csúcsra - Brittney Griner
Harmónia

Padlóról a csúcsra: így lesz valaki öngyilkos gondolatok után a világ legjobbja

Van az úgy, hogy az ember padlóra kerül. Hogy kilátástalannak érez mindent. Hogy azt gondolja, jobb lenne véget vetni az egésznek. Az amerikai Brittney Griner is érzett így élete során, fontolóra vette az öngyilkosságot. Volt azonban visszaút a padlóról. Nem is akármilyen: manapság a világ egyik legjobb női kosárlabdázójaként jegyzik

10 érdekesség Latinovits Zoltánról
Életemlékek

Negyvenhárom éve hunyt el a Színészkirály – 10 érdekesség Latinovits Zoltánról

Minden idők egyik, ha nem a legjobb magyar színészének tartja a szakma Latinovits Zoltánt, aki fájóan fiatalon, 44 évesen veszítette életét. Azt talán sokan tudják róla, hogy anyai ágon a színész Bujtor István és a zenész Frenreisz Károly a féltestvére volt, de életrajzában ennél sokkal több érdekesség is rejlik. Ezekből válogattunk össze tízet az internetes források alapján.

Ayrton Senna
Életemlékek

Zseni és zsarnok egyszerre – 25 éve hunyt el Ayrton Senna

Nemcsak minden idők egyik legjobb Forma–1-es pilótája, de minden idők egyik legjobb sportolója is volt a brazil Ayrton Senna. A háromszoros világbajnok éppen 25 éve, 1994 májusában vesztette életét, miután 310 kilométer/órás sebességgel vágódott a betonfalba a San Marinó-i Nagydíjon.

17 éve hunyt el Hofi Géza – tíz idézet és tíz érdekesség a kabaré királyáról
Humor

17 éve hunyt el Hofi Géza – tíz idézet és tíz érdekesség a kabaré királyáról

Éppen 17 évvel ezelőtt, 2002. április 10-én hunyt el álmában Hofi Géza humorista, a magyar kabaré külön úton járó, kiemelkedő népszerűségű mestere, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett. 65 éves volt. Csillogása azóta sem halványul, napjainkban is rendszeresen idézik nagyszerű mondatait. Emlékezésül összeszedtük a tíz kedvenc idézetünket tőle, de összegyűjtöttünk tíz tényt is, amelyet talán kevesen tudnak róla.

Hair 40 éve
Életemlékek

40 év, hosszú haj, vidáman dúdolod, a végén mégis sírsz. Melyik filmre gondolok?

Rohan az idő: negyven éve, 1979. március 14-én mutatták be az Egyesült Államokban a csehszlovák születésű, kétszeres Oscar-díjas rendező, Miloš Forman filmjét, a Hairt. Magyarországra 1980. január 17-én jutott el az alkotás, amelyet a vígjáték-dráma kategóriába soroltak, nem véletlenül. Megosztó témája a mai napig tartalmaz aktualitásokat.