Életmód kategória

fürdőruhadivat a titokzatostól a tangáig
Életmód

A test elfedése, majd felfedése – fürdőruhadivat a titokzatostól a tangáig

Már több mint háromezer éve bikiniben fürödtek a római nők, aztán mégis a teljes testet elfedő fürdőruhák váltak társadalmilag elfogadottá. Az 1900-as évek elején letartóztatás járt egy kivillanó női lábért, míg manapság nincs olyan kis bikini, amely megrökönyödést keltene a vízparton. Bikinitörténelem a kezdetektől napjainkig.

Miért éri meg kerékpározni?
Életmód

Miért éri meg kerékpározni?

Egyszerre teszünk jót saját egészségünknek, a környezetnek, és még barátokra is lelhetünk. Legyen szó a hagyományos közlekedésről vagy a túrázásról, a kerékpározás csakis pozitív hozadékokkal jár majd. Mutatjuk a legfontosabbakat!

Külföldre ment a gyermekem
Életmód

Külföldre ment a gyermekem – az elszakadás nehézségei

Gyerekként megélve kaland, amikor valaki külföldre költözik, vagy a tanulmányai, vagy egy munkalehetőség miatt, szülőként viszont olykor meghasad az ember szíve. Az elszakadásnak olyan foka ez, amely próbára tesz mindenkit. Ilyenkor is fontos azonban, hogy a szülők támogassák a gyermek céljait.

Műanyagmentes július után
Életmód

Túl a júliuson – hosszú távon is lehet műanyagmentes az élet

Műanyagmentes Július – egy kezdeményezés, amelynek köszönhetően egy hónapra milliók próbálták meg visszafogni műanyaghasználatukat. Ez azonban csak egyetlen hónap – megnéztük, mit lehet tenni, ha valaki hosszabb távon helyettesítené a környezetszennyező termékeket.

Gyógyszert jelent a magány ellen a kutya- és macskatartás
Életmód

Gyógyszert jelent a magány ellen a kutya- és macskatartás

Nem mindegy, hogy valaki az üres lakásba ér haza, vagy várja otthon egy ugrándozó kutya, esetleg egy heverésző, puhaszőrű macska. A magány és a depresszió ellen orvosilag bizonyítottan is jót tesz a háziállat tartása – boldogsághormont kapunk tőlük „ajándékba”.

Hogyan éljük túl az öregkort
Életmód

Hogyan éljük túl az öregkort, avagy mit jelent a „fiatalos hetvenöt”?

Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – elcsépelt mondás, éppen ezért igaz. Ha az ember eléri az öregkort, sok olyan élethelyzettel találkozik, amely újdonság számára, hiába élt már le több mind hét évtizedet. De mi kell ahhoz, hogy az ember azt mondhassa: „fiatalos hetvenöt” vagyok?

Utálod a munkád?
Életmód

Utálod a munkád? Meg kell próbálnod váltani vagy változtatni!

Tízből csak egy magyar elkötelezett a munkája iránt, minden második honfitársunknak pedig stresszesek emiatt a mindennapjai. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha az ember szeretné azt, amivel élete jelentős részét eltölti, ugye? Nincs mese, meg kell próbálni váltani vagy változtatni!

Művészetterápia
Életmód

„Bizonyos dolgokat nehéz szóban elmondani” – a művészetterápia előnyei

A legtöbb ember ismeri a művészetterápia fogalmát, még akkor is, ha ez a kifejezés elsőre újszerűen hat számukra. Arról van szó, amikor a művészetet, például a zenét, táncot, színházat, festészetet, ezek kreativitást igénylő részeit a gondolatok és érzelmek kifejezésére használják pszichés betegek kezelése során.

Megérteni, megismerni – hazánkban is tömegeket érint az autizmus
Egészség

Megérteni, megismerni – hazánkban is tömegeket érint az autizmus

Április 2-án volt az autizmus világnapja, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az autista emberek problémáira, növekvő számára. Ennek köszönhetően kék színűre világítottak ki egy ismert épületet az akcióban részt vevő országokban, Magyarországon a Szabadság-szoborral történt ez meg.