Étkezés kategória

Mautner Zsófi karácsonyi ajánlata
Étkezés

Mautner Zsófi karácsonyi ajánlata: skandináv lazacleves és “bizarr” bejgli

Nyakunkon a karácsony, néhány nap múlva megtelik az asztal ünnepi finomságokkal. Van, aki ilyenkor valamilyen különleges, addig nem is nagyon kipróbált recepttel igyekszik meglepni szeretteit, de legtöbben inkább a jól megszokott ízekhez ragaszkodnak. Mautner Zsófiéknál is inkább a hagyományos ételek dominálnak.

Mautner Zsófi: Egy hamburger nem a világ vége
Étkezés

Mautner Zsófi: Egy hamburger nem a világ vége

Megfigyelhető javulás a gyorséttermek világában, vagy mindenki csak egyforma ízű hamburgereket eszik? Az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Mautner Zsófi felhívta figyelmünket többek között a vegán falatozókra, valamint a vietnámi levesezőkre, ahol 10-20 perc alatt egészséges és friss ételeket kaphatunk.

Bajai halászlé – amikor egy étel egyben életérzés
Étkezés

Bajai halászlé – amikor egy étel egyben életérzés

A bajaiak halfogyasztása közel tízszerese az országos átlagnak, így érthető, ha az ott élők a halászlében nem csupán egy ételt, hanem egy életérzést is látnak. Erről a leghíresebb a település, a halászléfőző fesztiválon pedig évről évre több ezer bográcsban fő a gyufatésztás verzió több tízezer ember számára. A halászlé jelentőségéről, valamint a szegedi és bajai hallé közötti versengésről kérdeztünk egy bennfentest.

ehető virágok
Étkezés

Harapj bele a szépségbe, avagy bátran kísérletezz az ehető virágokkal

„Szépen egyél” – sokszor mondják ezt kisgyerekeknek az ebédnél. A „szépet egyél” kifejezés viszont legalább ilyen praktikus, amikor az ehető virágok kerülnek az asztalra. Bemutatunk ötöt, amelyek bárki számára elérhetők, és feldobják a családi étkezést – amellett, hogy egészségesek is.

Hogyan legyünk vegánok?
Étkezés

Hogyan legyünk vegánok? A táplálkozási tanácsadó válaszol

Egyre elterjedtebb, divatosabb szemléletnek számít a vegán táplálkozás, amelynek lényege, hogy követői semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztanak. Elkezdeni egyszerű, azonban hosszú távon sok nehézséggel jár, ha valaki ki akar tartani az elhatározása mellett. Arról, hogy milyen buktatói vannak a dolognak, az évek óta vegán Anda Kornél táplálkozási tanácsadóval beszélgettünk.

Fogadalom
Étkezés

Van értelme az újévi fogadalomnak?

Az újév kapcsán az emberek többsége változtatásokat tűz ki maga elé, a szilveszteri tűzijáték során a legtöbben arra gondolnak, mit szeretnének másképp csinálni.

cukormentes élet
Életmód

Tucatnyi előnyös változással jár a cukormentes édes élet

A túlzott cukorbevitel diabéteszt okozhat, emellett köszvényt, csontritkulást, látásromlást, fogszuvasodást eredményezhet. A finomított cukor nélkül viszont semmilyen kárt nem szenved az ember teste. A cukormentes édes élet előnyeit összegeztük.

glutén és laktóz
Életmód

Glutén- és laktózmentes élet – miért és hogyan?

Abban a korban élünk, amikor egyre szaporodnak a mindenmentes ételek, és egyre inkább nő a valamilyen alkotórészre érzékeny fogyasztók választási lehetőségeinek száma. A glutén és a laktóz okozza a legtöbb gondot a különleges táplálkozásra szorulóknak – de mik ezek, és miért kell rájuk figyelni?