Harmónia kategória

kreatívabb és olcsóbb karácsony
Harmónia

Adunk egy tippet a kreatívabb és olcsóbb karácsonyhoz

Közelednek az ünnepek, a legtöbb emberben túlcsordul a szeretet, ennek köszönhetően pedig olyan dolgokra is költ, amire semmi szükség nem lenne. A felesleges ajándékok mellett a csomagolópapír az egyik legnagyobb pénzkidobás, hiszen ingyen kiváltható és kreatívan helyettesíthető az újságok újragondolásával. Nem vicc, megéri kipróbálni!

Meg lehet bocsátani egy megcsalást?
Harmónia

Meg lehet bocsátani egy megcsalást? Te képes lennél rá?

Hűség, hűtlenség, szakítás, megbocsátás – minden párkapcsolatban más a határvonal ezek között. Van, akit teljesen tönkretett párja hűtlensége, és van, ahol a sértett fél túl tudott lépni a helyzeten. De meg lehet-e teljesen bocsátani egy megcsalást? Te képes lennél erre?

az anyatejes táplálás előnyei
Egészség

A babáknak lett „kitalálva”, avagy az anyatejes táplálás előnyei

Augusztus elsején volt az anyatejes táplálás, más megnevezéssel a szoptatás világnapja, amelyet 1992 óta tartanak meg – ekkor kezdte el felhívni a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF a csecsemők egészséges táplálására. Az közismert, hogy az anyatej a lehető legteljesebb táplálék, amelyet egy csecsemő kaphat, de a szoptatásnak emellett is számos előnye van a gyermek és az édesanya számára.

Ölelkezni jó
Egészség

Ölelkezni jó, avagy húsz másodperc a boldogságért

Naponta tizenkét alkalommal ajánlott ölelkezni a testi és lelki fejlődéshez, egy jó ölelés pedig legalább húsz másodpercig tart. Ezek mérhető értékek, valójában viszont az őszinte ölelés olyan pluszt ad az embernek, ami még ennél is fontosabb.

Mitől lett ennyire trendi a levendula
Egészség

Mitől lett ennyire trendi a levendula?

Élénk lila szín, kellemes illat, bizonyított jótékony hatások. A levendula igazi főnyeremény, éppen ezért érdekes, hogy bár több mint háromszáz éve megtalálható hazánkban, most lett körülötte igazán nagy felhajtás. Hatóanyagainak köszönhetően segít a stresszoldásban, gyulladáscsökkentő, de a gyomorpanaszokra is kiváló megoldás.

A jóslatok hatása az életünkre
Harmónia

A jóslatok hatása az életünkre, avagy elkerülhető-e a végzetünk?

Előre meg van írva az utunk? Vagy csak könnyebb, ha azt hisszük, mástól függ a jövőnk? A jóslat, a végzet és a sors szavak jelentése részben egy fenségesebb erő jelenlétére utal, az önbeteljesítő jóslatok viszont bizonyítottan hatással vannak az életünkre.

Padlóról a csúcsra - Brittney Griner
Életemlékek

Padlóról a csúcsra: így lesz valaki öngyilkos gondolatok után a világ legjobbja

Van az úgy, hogy az ember padlóra kerül. Hogy kilátástalannak érez mindent. Hogy azt gondolja, jobb lenne véget vetni az egésznek. Az amerikai Brittney Griner is érzett így élete során, fontolóra vette az öngyilkosságot. Volt azonban visszaút a padlóról. Nem is akármilyen: manapság a világ egyik legjobb női kosárlabdázójaként jegyzik

A hűség sok esetben ránk erőszakolt kényszer
Harmónia

„A hűség sok esetben ránk erőszakolt kényszer” – interjú Müller Péterrel (2. rész)

Vallomások a szerelemről címmel tartott előadást márciusban a szegedi IH-ban Müller Péter, Kossuth- és József Attila-díjas író, dramaturg, forgatókönyvíró. A hazai spirituális irodalom kiemelkedő alakja, akinek a test és lélek harmóniájának kereséséről szóló könyvei hatalmas népszerűségnek örvendenek, interjút adott a Sunny Magazinnak. Az első részben beszélt a szerelem és szeretet kettősségéről, valamint a saját szerelemérzéséről, míg most a megcsalás és a hűség témakörét jártuk körül.

Hogyan éljük túl az öregkort
Életmód

Hogyan éljük túl az öregkort, avagy mit jelent a „fiatalos hetvenöt”?

Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – elcsépelt mondás, éppen ezért igaz. Ha az ember eléri az öregkort, sok olyan élethelyzettel találkozik, amely újdonság számára, hiába élt már le több mind hét évtizedet. De mi kell ahhoz, hogy az ember azt mondhassa: „fiatalos hetvenöt” vagyok?

Szülői engedékenység vagy szigor?
Harmónia

Szülői engedékenység vagy szigor? Hol a határ?

Hogyan neveljünk gyereket? Egy olyan kérdés, amelyre minden szülőnek joga van saját álláspontot kialakítani, ezzel együtt viszont néhány alapelvet érdemes mindenkinek betartania. A legfontosabb: a gyermek a család egyenrangú tagja. Se több, se kevesebb.

×
×

Cart