Mozgás kategória

Pascal Siakam
Mozgás

Papnak csapnivaló volt, sportolónak szenzációs lett

Eleinte nem mert ellenkezni édesapja akaratával, ezért papnak tanult Kamerunban Pascal Siakam. Néhány év elteltével rájött, nem neki való ez a világ, viszont más sem nagyon érdekelte. Mivel mindhárom testvére kosárlabdázott, 17 évesen megpróbálkozott a játékkal. Nyolc évvel később megnyerte az NBA-t a Toronto Raptors csapatával.

Megyer-hegyi Tengerszem
Mozgás

Emberi kéz is formálta Magyarország legszebb természeti csodáját

Ritka, amikor az emberi beavatkozás valami egyedülállót hoz létre a természetben. A Magyarország legszebb természeti csodájának választott Megyer-hegyi tengerszem esetében azonban igaz ez az állítás. Minden a XV. században kezdődött néhány malomkővel.

Gyógyszert jelent a magány ellen a kutya- és macskatartás
Életmód

Gyógyszert jelent a magány ellen a kutya- és macskatartás

Nem mindegy, hogy valaki az üres lakásba ér haza, vagy várja otthon egy ugrándozó kutya, esetleg egy heverésző, puhaszőrű macska. A magány és a depresszió ellen orvosilag bizonyítottan is jót tesz a háziállat tartása – boldogsághormont kapunk tőlük „ajándékba”.

Parasport edzői szemmel - interjú Csamangó Attilával
Mozgás

Edzői kihívások a parasportban – interjú Csamangó Attilával

Kajakosként világbajnoki ezüstérmes volt Csamangó Attila, az NKM Szeged Vízisport Egyesület edzője, aki a parakajakos Suba Róbert és Varga Katalin felkészülését irányítja a klubnál. A fogyatékos sportolókkal való munka során megtanulta: az ember életében vannak olyan dolgok, amiket értékelni kell, még ha néha magától értetődőnek is tűnnek. A 2017-ben az év fogyatékkal élő sportolók edzője díjra jelölt szakember mesélt tapasztalatairól.

Jóga vagy fitnesz?
Mozgás

Jóga vagy fitnesz? Melyik a te választásod?

Legyen inkább jóga és fitnesz! A két mozgásforma nem zárja ki egymást, inkább kiegészítik a másikat. Előbbi a léleknek, utóbbi a testnek jó, de mindkettő előnyösen hat a másik területre is.

Shaquem Griffin
Mozgás

Amputálták a kézfejét, uborkakarúnak csúfolták, mégis 775 millió forintos szerződést kapott

Ép ésszel felfoghatatlan Shaquem Griffin története: az amerikai srác bal kézfejét még négyéves korában amputálták, mégis elérte, hogy az épek között kapjon szerződést az amerikai futball csúcskategóriáját jelentő NFL-ben. „Nem vagy fogyatékos, csak akkor, ha annak tartod magad” – fogalmazott egyszer, ez pedig hűen bemutatja a világlátását.

Vajda Attila döntések
Mozgás

Vajda Attila: Rájöttem, hogy nem tudok megfelelni mindenkinek, lehetetlen küldetés

A sikert megélni legalább annyira nehéz feladat, mint amennyi örömmel jár. Szeged egyik legismertebb sportolója, Vajda Attila több mint egy évtizeddel ezelőtt lett olimpiai bajnok kenuban: az azt követő időszakról, hamis barátokról, sportpszichológusról, beáldozott magánéletről is mesélt a Sunny Magazinnak.

Nem tudsz választani a konditermi és az otthoni edzés között? Segítünk!
Mozgás

Nem tudsz választani a konditermi és az otthoni edzés között? Segítünk!

Mindenekelőtt szögezzük le: a legfontosabb, hogy rendszeresen mozogjon az ember, ebből a szempontból pedig mindegy, hogy ezt egy edzőteremben, vagy az otthonában teszi meg. Mindkét verziónak vannak előnyei és hátrányai, de mivel a Sunny Magazin a pozitív gondolatok otthona, mi most az előnyökkel foglalkozunk. Mindkét verzióról elmondunk hármat – a döntés pedig a tiéd, hogy melyiket választod.

Apa példakép
Mozgás

Ez az a mondat, ami megváltoztatta egy ismerősöm életét

A Sunny Magazin általában olyan témákat feszeget, amelyek változást követelnek, ehhez próbálunk segítséget nyújtani néhány példával. Bemutattunk már néhány embert, aki a nagyközönség előtt éli a sors által megváltoztatott életét. Most viszont egy olyan történetbe futottunk bele, amely egy átlagos férfiről szól – és arról, hogyan forgatta fel egyetlen mondat az életét.

Kerekes székbe került Róbert, mégis a világ legjobbja akar lenni
Életmód

Kerekes székbe került Róbert, mégis a világ legjobbja akar lenni

Rutinos ejtőernyősnek számított, amikor egy ugrásnál baleset érte: Suba Róbert tizenkilenc évesen kényszerült kerekes székbe. Azt mondja, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy folytatja a sportot: a kézilabda helyett kajak-kenura váltott, és kitartó munkával ott vált a világ egyik legjobbjává. A Sunny Magazinnak elmondta: bár a hajóban egyedül ül, a parakajak csapatsport.