Spenótos csirke krémsajttal, krumpli ágyon – recept

Spenótos csirke krémsajttal, krumpli ágyon – recept

Sok hasonló receptet láttam már, és mindig szerettem volna kipróbálni. Spenót és krémsajt. (Mindenkit előre megkérek, hogy ne legyünk előítéletesek a spenóttal szemben. Ez az étel semmiben sem hasonlít az emlékeinkben élő menzás spenóthoz. 😊)

Szóval egyik szabadnapom reggelén leültem, és átolvastam sok-sok receptet, amiből kiválasztottam egy szigorúan egészéges, és szigorúan nem hizlaló verziót. Az étel előkészítése nem vesz többet igénybe 20 percnél. A sütési idő kb. 45 perc.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: email

Hozzávalók

    • 1 nagy fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
    • 85 g alacsony zsírtartalmú krémsajt
    • 200 g fagyasztott spenót, felolvasztva, alaposan kifacsarva, és apróra darabolva
    • szerecsendió, őrölt fekete bors
    • 4 csirkemell
    • 10-15 szem koktélparadicsom
    • fél kiló közepes méretű krumpli, vékonyra szelve
    • 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
    • 1 evőkanál olíva olaj

A spenótos csirke elkészítése

Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra, és hagyjuk melegedni. Készítsünk elő egy nagy méretű tepsit sütőpapírral.

Tegyük a felszeletelt hagymát egy tálba, és öntsünk rá forrásban lévő vizet, hogy elfedje. Hagyjuk, hogy puhuljon 15 percig.

Közben keverjük össze a krémsajtot a spenóttal, és ízesítsük bőven szerecsendióval és őrölt fekete borssal. A csirkemelleket beborítjuk a krémmel, félbevágott koktélparadicsomot teszünk a tetejére (5-6 fél paradicsom csirkemellenként).

Csöpögtessük le a hagymáról a vizet, és keverjük össze a krumplival, fokhagymával, olíva olajjal és borsozzuk ízlés szerint.

Alakítsunk ki a keverékből 4 egyenlően elosztott fészket a tepsin. Süssük körülbelül 25 percig, amíg kezd puhulni, és barnulni.

Vegyük ki a sütőből, és tegyünk egy-egy csirkemellet a fészkekre. Süssük még további 20 percig, amíg a krumpli teljesen megpuhul és a csirke átsül.

Salátával tálaljuk.

A saláta

Én egy rendkívül gyors és egyszerű salátát készítettem hozzá:

Összekeverünk 2 kanál borecetet, 1 kanál olíva olajat, csipet sót, 10-15 darab felezett koktélparadicsomot, és 3-4 marék rukkolát. Ugye tényleg gyors? 😊

A spenótos csirke tálalva!

Jó étvágyat!

Elkészítetted?

Hogy ízlett?

Örömmel és lelkesedéssel dolgozunk, hogy érdekes és hasznos cikkeket hozzunk neked.
Kérlek, ha sikerült jó érzést vagy egy kedves, hasznos gondolatot előidéznünk az olvasás közben, oszd meg velünk egy hozzászólás formájában!
Számunkra ez az igazi elismerés!

Ha hasznosnak találtad a cikket, segíts nekünk! Oszd meg ismerőseiddel is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: email
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments