Számodra miről szól a karácsony?

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Miről szól a karácsony? Egy kérdés, amelyre lehetetlen egyetlen szemszögből jól válaszolni. Mert több jó válasz létezik. Éppen ezért hívtunk segítségül olyan ismert embereket, akik szakmájukban sikeresek, az ünnepeket viszont átlagemberként élik meg.
Karácsony

Jönnek az ünnepek, írjunk valamit a karácsonyról. Ez volt az alapötlet. Talán a legcsodásabb pár nap ez az évben annak, aki szeretteivel töltheti, de keserű is lehet olyankor, amikor másképp alakul a tervezetthez képest. Amikor közbeszól az élet. Semmiképp sem akartuk egyetlen szemszögből bemutatni, miről szól ez a pár nap, ezért „hallgattunk meg” másokat is.

Cikkünkben olyan idézeteket összegeztünk, amelyek ismert emberektől származnak ugyan, de nem csak nagy gondolkodóktól. Olyanok szavait idézzük, akiket valószínűleg ismerünk a tévéből vagy az újságokból, ám a karácsonyt ugyanúgy élik meg, mint az átlagemberek. Ugyanolyan örömökkel gazdagodnak, ugyanolyan gondokkal küzdenek ilyenkor. Érdemes megélni a különböző szempontok sokszínűségét. Kezdjünk is bele!

„A karácsony azt üzeni: szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb és legvarázslatosabb dolog a világon.”
Vermes Balázs lovasíjász

„Karácsony előtt három héttel minden üzletet be kellene zárni, csak pici élelmiszerboltok lennének nyitva. Mindenki otthon üldögélne, s beszélgetnének, játszanának, zenét hallgatnának a családok egy jó pohár bor mellett. Fel kellene készítenünk a lelkünket, hogy befogadja az ünnepet. Egyelőre a legtöbb, amit tehetünk, hogy saját magunkban felépítünk egy ilyen vágyálmot, és próbáljuk követni az útvonalat.”
Szentpéteri Csilla zongoraművész

„A készülődésnek talán sokkal nagyobb hangsúlya van, mint az ünnepnek. A karácsony az úgy egészben, az egész november közepétől december végéig tartó időszak, és nem feltétlenül csak a szentestére korlátozódik. Az kívánom mindenkinek, hogy a készülődést, a várakozást is már próbálja meg megélni a maga meghittségével!”
Ördög Nóra televíziós műsorvezető

„A karácsony boldogsága a remény, szelleme a béke és szíve a szeretet. Nem pediglen folytonos fogyasztás, amikor az ez évi ajándékokat a jövő évi pénzből megvesszük.”
Temesi Ferenc magyar író, műfordító

„Merjünk karácsonykor mi magunk ajándékká válni!”
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes

„A karácsony a szeretet és a csodák hónapja. Ez bár egy közhely, de mi hajlamosak vagyunk elfelejteni. A vásárlósdiban meg az ajándékozósdiban nem vesszük eléggé észre a csodákat.”
Puzsér Róbert műsorvezető, kritikus

„A karácsony ne a nyakunkon legyen, hanem a szívünkben!”
Oláh Attila pszichológus

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Kivel tudtál azonosulni?

Számodra miről szól a karácsony?

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!