Szerette az egész világ: ma lenne 58 éves Diana hercegnő

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Leírni is fájdalmas: július 1-jén lenne 58 esztendős Diana walesi hercegnő. Még mindig fiatal volna, valószínűleg ugyanolyan jólelkű, szerető, az elesetteket segítő közszereplő, mint amilyen volt tizenöt éves hivatali ideje során. Ám már 22 éve csupán feltételes módot használhatunk vele kapcsolatban: 1997-ben veszítette életét egy közlekedési balesetben.
Szerette az egész világ - Diana hercegnő

Az előkelő családból származó Diana Frances Spencer húszéves korában ment hozzá Károly walesi herceghez, és lett a brit trónörökös felesége. Ettől kezdve első számú hírességnek számított a világon, már az esküvőt is egymilliárd ember nézte 1981-ben, majd mindenhová követte a média, akkoriban, amikor ez még nem volt magától értetődő. Az emberek imádták őszintesége miatt, rengeteget jótékonykodott, segített a szegényeken, elesetteken, betegeken. 

Árnyék és csillogás

„Szeretem, hogy a lelkem szabadon szárnyal. Néhányaknak ez nem tetszik, de én már csak ilyen vagyok. Nem egy szabálykönyv szerint élem az életemet…” – mondta, és ezzel a hitvallásával sosem illet bele igazán a királyi család szabályokkal terhelt életébe.

Élete nem sokáig volt irigylésre méltó, férjével hamar megromlott a viszonya: Károly herceg egykori barátnője, jelenlegi felesége, Camilla Parker Bowles árnyékot vetett a házasságra. Persze az uralkodói családban ez nem szokás, így sokáig titokban tartották a gondokat, a nyilvánosság 1992-ig semmit nem tudott a háttérről. Csupán azt láthatták, hogy érkeznek a trónörökösök, előbb Vilmos cambridge-i herceg, majd Henrik sussexi herceg. 

Csodás anya volt

Diana csodás anya volt, ebben mindenki egyetértett, a közvélemény mellett a gyermekei is imádták. Számára azonban a kicsiket leszámítva főként látszat, tettetés, mindennapos közdelem volt a királyi udvar. Azt vallotta: „a család a legfontosabb dolog ezen a világon” – el lehet képzelni, mit élt át a folyamatos megaláztatások közepette. 

Férjével 1992-ben különköltöztek, 1996-ban elváltak. Ezután juthatott volna neki nyugalom, boldogság, ám az élet másképp akarta: 1997. augusztus 31-én szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és sofőrjükkel együtt hunytak el egy tragikus balesetben, a párizsi Alma-rakpart aluljárójában, amikor a paparazzik elől menekülve oszlopnak hajtott a kocsi. 

Összeesküvés áldozata lett?

Azt, hogy mindenki szerette, halála is megmutatta: az egész világ Lady Dianát gyászolta. Sorra éreztek az összeesküvés-elméletek, Dodi édesapja, az ismert üzletember Mohamed Al-Fayed például a mai napig állítja, hogy politikai gyilkosság áldozatai lettek. 

Ez már talán sosem derül ki, ám az biztos, hogy Diana hercegnőt mindössze 36 esztendősen elveszítette a világ. Egy olyan embert, akiből pedig minél többre lenne szükség ezen a földön.

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!