Tucatnyi előnyös változással jár a cukormentes édes élet

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
A túlzott cukorbevitel diabéteszt okozhat, emellett köszvényt, csontritkulást, látásromlást, fogszuvasodást eredményezhet. A finomított cukor nélkül viszont semmilyen kárt nem szenved az ember teste. A cukormentes édes élet előnyeit összegeztük.
cukormentes élet

Korunk divatos szava a mindenmentes táplálkozás, amely általában a laktóz-, glutén-, cukor-, szója- és tojásmentes étkezésre utal. Fontos tudni, hogy ezek közül nem minden számít káros anyagnak, a glutént és a laktózt például leginkább akkor kell hanyagolni, ha a testünk jelez erre vonatkozóan. A témáról már bővebben is írtunk. Ami viszont minden ember számára hasznos lehet, az az, ha minimálisra csökkenti a cukorfogyasztását. Mutatjuk, hogy miért!

Minden szinten káros a cukor

A cukormentes étkezés már nem nagy kunszt, szinte minden étteremben, kávézóban kínálnak alternatív megoldásokat az édesítésre. Otthon sem lehetetlen megoldani, hogy kiváltsuk ezt az összetevőt, amely több szinten is káros a testre.

Nem nehéz kitalálni, hogy a cukorbetegséghez is hozzájárul a túlzott fogyasztása, a diabétesz kialakulásáról szintén írtunk egy korábbi cikkünkben. Fontos tudni, hogy a gyümölcsökkel és tejtermékekkel cukrot viszünk be, a laktóz ugyanis a tejcukor másik neve. Ha ezen felül finomított cukrot is mértéktelenül fogyasztunk, az B1-vitamint von el a szervezetből, amelytől ingerültté, feszültté, agresszívvé válunk. Egyenes az út az elhízáshoz, mert az édes ételek hamar éhségérzetet keltenek, emellett köszvényt, csontritkulást, látásromlást, fogszuvasodást eredményezhetnek. Nő az esély a szívinfarktusra, de összezavarhatja a hormonrendszert is.

Cukor nélkül minden más lesz

Ha viszont nem viszünk be felesleges cukrot, stabilizálódik a súlyunk, ami után a rendszeres edzés valóban változást hoz majd. Az energiaszint is nő a cukor elhagyásával, jelentősen csökken a délutáni álmosság, kimerültség érzése. Jó hatással van az emésztésre, ami szintén lényeges és előnyös a testsúlyvesztésre vágyó emberek számára.

Bár eleinte nem egyszerű ellenállni a kísértésnek, egy idő után teljesen természetessé válik a cukormentes életmód. Nem kívánja majd a szervezet. Csak legyen elég kitartás az elején, hogy végbemenjen a változás – utána tucatnyi előnyét érezhetjük a cukormentes édes életnek.

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Te mennyi cukrot fogyasztasz egy nap?

Képes lennél lemondani erről?

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!