Utazz el olcsón a hosszú hétvégén – adunk pár tippet

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
A következő egy hónapban két hosszú hétvégének is örülhetünk. Se suli, se munka – jut idő minden másra. Megéri például elutazni, ha belefér a családi költségvetésbe. Márpedig ha előre gondolkozunk, olcsón meg lehet úszni egy élménydús pihenést.
Hosszú hétvége

2018 naptári szempontból szerencsés évnek számított és számít továbbra is, hiszen összesen kilenc hosszú hétvégének örülhetünk majd szilveszter napjáig. A nagyján már túl vagyunk, de a közeljövőben két ilyen alkalom is lesz. Először az 1956-os forradalom ünnepe, október 23-a jön, amely keddre esik, ám emiatt október 22-én sem kell dolgozni, így kijön egy szombattól keddig tartó iskola- és munkamentes időszak. Kicsivel később következik mindenszentek napja, ami november 1-je, csütörtök, emiatt a péntek is pihenőnap, ami újabb négynapos hosszú hétvégét eredményez. Sőt a karácsony szintén jól jön ki, keddre és szerdára esik majd, de 24-én, hétfőn sem kell dolgozni. Ideje megtervezni, mit kezdünk ezekkel a napokkal.

Olcsó és élményekkel teli

Aki megteheti, hogy oda utazik, ahová csak akar, annak nem kell különösebben terveznie, pár nap alatt le lehet bármit szervezni. Csak éppen ez nem két forint… Ha szeretnénk olcsóbban megúszni, arra is megvannak a praktikák.

Még nincs késő, akad egy-két hét a pihenőkig, érdemes minél hamarabb lefoglalni a szállást. Erre rengeteg kupon van, könnyű olyan helyeket találni, ahol extra programokkal várnak, mégis féláron elérhetőek ezek a kedvezményeknek köszönhetően. Nem feltétlenül a legmenőbb wellnessközpontra kell gondolni, de bőven vannak más szuper helyek szabad kapacitással. Érdemes foglalás előtt olvasgatni, értékeléseket nézni, hogy ne csalódjunk.

Személyes kedvenc

A pihenés, szaunázás, pezsgőfürdőzés is jó, viszont ha túrázni szeretnél, más a javaslatunk. Személyes kedvenc a romániai Bihar-hegység, még pontosabban a Pádis-fennsík, a Glavoj-rét és a Ponor-rét. Nem mintha Magyarországon nem lehetne jót kirándulni, de ha valaki a Dél-Alföldön él, néhány óra vezetéssel eljuthat külföldre, a már említett vidékre.

Filléres buli, a benzinköltség mellett hamar találni olcsó szállást a neten, amely amúgy is csak arra kell majd, hogy az egész napos túrázás után bedőljünk az ágyba. Elképesztő, mennyire érintetlen a terület, ebben az időszakban alig találkozni más kirándulóval. Birkanyájjal viszont annál inkább. Ha belevágsz, nem fogsz csalódni.

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Te mit tervezel a hosszú hétvégékre?

Inkább a wellnessezés vonz, vagy a nyakadba vennéd a természetet?

Subscribe
Visszajelzés
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Borbely Attila

Kerékpározás az erdőben mezőn 🙂

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!