Van értelme az újévi fogadalomnak?

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Az újév kapcsán az emberek többsége változtatásokat tűz ki maga elé, a szilveszteri tűzijáték során a legtöbben arra gondolnak, mit szeretnének másképp csinálni.
Fogadalom

Ez vonatkozhat egy káros szenvedély elhagyására, egy pozitív hobbi rendszeres űzésére, de bármi másra is. Viszont ha nem szeretnéd, hogy a fogadalmad már januárban kútba essen, próbálj meg észszerű elvásásokat megfogalmazni magaddal szemben.

Tűzz ki olyan célokat, hogy esélyed legyen a megvalósításra!

Rossz példa: Lefutok 2019 kilométert, mert miért ne?!
Jó példa: Többet és rendszeresebben mozgok!

Az egyik legsűrűbb újévi fogadalom a fogyásra, azzal párhuzamosan pedig a több mozgásra vonatkozik. Ha ebben szeretnél eredményes lenni, akkor elérhető célokat kell kitalálnod. Amennyiben az óévben semmilyen sportot nem űztél, nem szabad egyből a maratonra vágyni, ahogy az sem ajánlott, hogy egyből bekapcsolódj a „2019 kilométer 2019-ben” mozgalomhoz. Az egész csak teher lesz a válladon: azt számolgatod majd, mennyi időd van még hátra, a vállalás pedig egyre elérhetetlenebbé válik. Viszont ha heti három edzést, vagy két kocogást tűzöl ki alapcélnak, az az elején könnyebben tartható, és még mindig lehet belőle az év végén maraton.

Rossz példa: Nem iszom egy korty alkoholt sem!
Jó példa: Nem hozom magam kellemetlen helyzetbe, nem részegedek le!

Klasszikus eset: az alkohol teljes elhagyása olyan fogadalom, ami olykor az első héten megdől. Nincs azzal baj, ha egy születésnapon vagy esküvőn koccintasz az ünnepelt egészségére, ahogyan azzal sem, hogy egy kirándulás során megkóstolod a ház borát, vagy épp a nagyszülő pálinkáját. Ha a teljes évet szeretnéd pia nélkül letudni, az is teljesíthető, de már azzal előre lehet lépni, ha odafigyelsz, hol a határ, és soha nem hozod magad kellemetlen helyzetbe azzal, hogy felöntesz a garatra. A hibázás és botlás pedig semmilyen esetben sem szabad, hogy azonnal feladást jelentsen számodra.

Rossz példa: Nem eszek egy falat egészségtelen ételt sem!
Jó példa: Odafigyelek rá, hogy mit eszek a mindennapokban!

Egy magyaros családi ebéd, vagy éppen egy „csalónap” bármikor beleférhet amellett, hogy szeretnél egészségesebb ételeket fogyasztani 2019-ben. Nem megy ez egyik napról a másikra, éppen ezért nem szabad januárban máris teljes tiltásra kárhoztatni magad. Szépen fokozatosan ásd bele magad ebbe a területbe, tapasztald ki, számodra mi a jó táplálék, ezzel együtt pedig kitalálhatod, hogyan helyettesítsd a megszokott, ám egészségtelen ételeket. A fogadalomnak nem az a lényege, hogy már január elején tökéletesen táplálkozz, inkább az, hogy az év végére megreformáld, egészségesebbé tedd a konyhádat.

0 0 vote
Article Rating
Gyúrós István

Gyúrós István

Gyúrós István vagyok, újságíró, szövegíró, a www.atpszovegiras.hu egyik alapítója. Remélem, hogy az általam írt cikkekben is találsz néhány morzsát, ami segít a változásban!
Sunny Magazin logo

Társalgó

Volt már sikeresnek mondható újévi fogadalmad? Mesélj róla!

Átlagosan hány napig tartott a fogadalom betartása? :)

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

Regisztrálj az oldalunkra kedvezményekért!